Cumhuriyet Meydanı’nda Hayrabolu Tatlısı dağıtıldı

Türk Mutfağı Haftası, Tekirdağ’da etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda dün Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda Tekirdağ’ın coğrafi işaretli lezzetlerinden olan Hayrabolu Tatlısı dağıtıldı.

TEKİRDAĞ 22.05.2024 15:55:00 0
Cumhuriyet Meydanı’nda Hayrabolu Tatlısı dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, Tekirdağ’da etkinliklerle kutlanıyor. 

 

YÖRESEL ÜRÜNLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

2022’den itibaren her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde ve dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel ürünler tanıtılıyor. Tekirdağ’da da önceki gün şehre özgü yöresel ürünlerin tanıtılması amacı ile Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Tekirdağ’ın lezzetlerinden; Velimeşe Bozası, Hayrabolu Tatlısı, Tekirdağ Köftesi, Yapıncak Asma Yaprağı, Tekirdağ Soğanı, Çerkez müsellim Pabuç Köfte, Tekirdağ Peynir Helvası ve Malkara Eski Kaşarının tanıtıldığı etkinliğe Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Hacıoğlu, etkinlikte tanıtımı yapılan yöresel ürünler hakkında Vali Soytürk’e bilgi verdi. Hacıoğlu, Türk Mutfağı Haftası boyunca düzenlenen etkinliklerle Türk mutfağının sadece geçmişe ve geleneğe değil, geleceğe iz bırakan yaklaşımı ve tarifleriyle uluslararası ölçekte tanıtıldığını kaydetti. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Vali Soytürk, etkinlik kapsamında kurulan stantları ziyaret ederek, Tekirdağ’ın gastronomisinin zenginleşmesi ve markalaşmasına katkı sunan herkese emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

MEYDANDA HAYRABOLU TATLISI DAĞITILDI 

 

Türk Mutfağı Haftası kapsamında dün de saat 14.40’ta Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda 500 adet Hayrabolu Tatlısı dağıtıldı. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Hayrabolu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tatlılar kısa sürede tükendi. Yetkililer, etkinlikte ayrıca Türk Mutfağı Haftası hakkında bilgilendirmede bulundu. 

 

Haber / Buse AKIN