Çözüm değil zulüm olur

Çerkezköy'ün trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu, "Uğur Mumcu, Öztrak ve Atatürk Caddelerinin tek yönlü trafiğe kapatılmasını ve orta refüjün kaldırılıp ağa?

GÜNDEM 9.11.2016 00:11:00 0
Çözüm değil zulüm olur

PARAYI GERİ YERİNE KOYUN DA VATANDAŞA HİZMET YAPILSIN

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurucu üyelerinden olduğunu söyleyen Mustafa Ordu, “Her ay aidat veriyorum. Verdiğim aidatlarla nerelere gitiklerini açıklasınlar. Çerkezköy Belediyesi 2005 yılında minibüs hatlarını satmış. Paralar nerede diye sorduğumuzda birileri rahatsız oluyor. Cevap veremiyorsanız parayı geri yerine koyun da vatandaşa hizmet yapılsın” dedi. Çerkezköy’de trafik sorununun çözümü kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Mustafa Ordu, “Çerkezköy Belediye Meclisi geç de olsa soruna müdahil oldu. Ancak meclis üyeleri sorunun çözümüne katkı veremedi. Bu da meclis üyelerinin şehrin sorunlarına ne kadar uzak olduklarının ispatıdır. Fakat haksızlık yapmayalım. Meclis üyelerinden biri Cumhuriyet Meydanı’na yer altı otoparkı, bir diğeri de orta refüjdeki ağaçların korunması ile ilgili bir iki cümle söyledi. Ama hepsi o kadar” diye konuştu.

KOMİSYON OLUŞTURULMALIYDI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin otopark ve trafik sorunu hakkında bir komisyon kurması gerektiğine vurgu yapan Ordu, “Komisyon üyeleri vatandaşları dinleyerek çözüme yönelik bir rapor oluşturmalıdır. Bu rapor, mecliste tartışıldıktan sonra Büyükşehir’e sunulmalıdır. Eğer bunlar yapılsaydı, ana caddeleri tek yönlü trafiğe kapatmak gibi bir projeyi tartışmak zorunda kalmazdık. Uğur Mumcu, Öztrak ve Atatürk Caddelerinin tek yönlü trafiğe kapatılmasını ve orta refüjün kaldırılıp ağaçların sökülmesini kabul edemiyorum. Bu uygulama hayata geçerse Çerkezköy trafiğine çözüm değil, vatandaşlara zulüm olur” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR SORUN DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN VAR

Çerkezköy’de trafik değil otopark sıkıntısı olduğunun altını çizen Mustafa Ordu, “Büyükşehir’in başlattığını söylediği çalışma, ‘dostlar alış verişte görsün’ demek için yapılan boş bir çalışmadır. Bu çalışma kanser hastasını aspirinle tedavi etmek bile sayılmaz. Çerkezköy için vakit ve nakit kaybıdır. Trafik sorununun kesin çözümü; otopark sorununu kalıcı olarak çözmekten geçer. Ben yaptım oldu mantığı ile bu uygulama hayata geçirilirse vatandaşlara zulüm edilmiş olur. Büyükşehir sorun değil, çözüm üretmek için vardır” dedi.

KATLI OTOPARKLAR YAPILMALI

Otopark sorununun çözümünün yeni otopark alanları yaratmaktan geçtiğini kaydeden Ordu, “Öncelikle bodrum katını otopark yapmak üzere belediyeden ruhsat alan fakat bodrum katını ticari amaçla değerlendiren binalarda, bu alanlar ruhsata uygun hale getirlmelidir. Yeni inşaatların bodrum katlarına otopark yapma zorunluluğu getirilmeli, otoparkı olmayan binaya inşaat izini verilmemelidir. Planda otopark alanı olarak ayrılan yerlerde kat otopark yapılmalıdır. Otopark sorununu çözmeden yolları tek yöne çevirmek, mevcut caddelerdeki tek şeridi otopark olarak kullandırmak çözüm değildir. Trafiği önlemek için kavşaklara alt ve üst geçişler (bat-çık) projelendirilmeli, yollar birbirini kesmeden araçlar kavşaklardan geçebilmelidir. Büyükşehir bu tür projeleri geliştirebilirse Çerkezköy’ün trafik sorununa çözüm üretebilir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR 2 İLÇEYE CEZA KESİYOR

Büyükşehir Belediyesi’ni Çerkezköy’ü, fayda sağlamayacak projelerle oyalama taktiği uyguladığını öne süren Ordu, “Bunun sebebi Çerkezköy’den alınan oylar olabilir mi? Bilindiği gibi Büyükşehir seçiminde CHP sadece Çerkezköy ve Kapaklı’da 2’nci oldu. Diğer ilçelerden birinci çıktı. 3 yıllık Büyükşehir yatırım bütçelerinden en az payı Çerkezköy ve Kapaklı’ya veriyor. Büyükşehir bu 2 ilçeye ceza kesiyor” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KILAVUZ