CHP Ekonomi Masası, yeni dönem çalışmalarına başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası; yeni dönemde çalışmalarına başlıyor. Geçtiğimiz yıl 44 ili ziyaret eden Ekonomi Masası, 28. Dönemde yeni kadrosuyla çalışmalarını sürdürecek.

EKONOMİ 23.08.2023 16:02:00 0
CHP Ekonomi Masası, yeni dönem çalışmalarına başlıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası’nda Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan da yer alıyor. 


DAİMİ KOMİSYONLAR KURULACAK


Genel Merkez’de ilk toplantısını yapan Ekonomi Masası üyeleri, toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi verdi. Ekonomi Masası’nın bu dönem çalışmalarında il programlarının yanında sektörel toplantılar da gerçekleştireceği belirtildi. 

CHP Ekonomi Masası’nın, deprem bölgesindeki ekonomik tabloyu da özel olarak mercek altına alacağı, bu kapsamda “Deprem Bölgesi Ekonomisini İzleme ve Çözüm Komitesi” oluşturulduğu, Türkiye genelinde gıda, tarım, tekstil, konut gibi sıkıntıların derinleştiği sektörlere ilişkin de Daimi Komisyonların kurulacağı dile getirildi. 


RAPORLAR HAZIRLAYIP, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİRECEK

 


İllerin Ticaret ve Sanayi Odaları, iş insanları, sanayiciler, dernekler, Organize Sanayi Bölgeleri yöneticileri, emek örgütleri, esnaf ve çiftçi örgütleri, meslek odaları, Ticaret Borsası yöneticileri ve STK Temsilcileri ile kapsamlı toplantılar yapacak olan Ekonomi Masası’nın hem il ölçekli hem Türkiye ölçekli kapsamlı raporlar hazırlayacağı,  çözüm önerileri geliştireceği belirtildi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU