Çetin: Kapaklı’nın ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var

Kapaklı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, dün akşam saat 22.00’de Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu oldu.

SİYASET 20.03.2024 16:59:00 0
Çetin: Kapaklı’nın ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var

Marmara Haber, Çerkezköy Haber, Radyo Haber ve Trakya FM ortak yayınında Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu olan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 5 yılın çok çabuk ve yoğun tempoda geçtiğini kaydederek, Kapaklı’da 5 yılda yaptıklarını ve yeni dönemde yapacaklarını anlattı. 

 

“KAPAKLI’NIN BEKLENTİLERİ YÜKSEK”

 

Kapaklı’nın yeni ilçe olması dolayısıyla beklentilerinin yüksek olduğunu dile getiren Çetin, Kapaklı’da hükümetin yapması gereken projeler için çok uzun mesailer harcadıklarını söyledi. Kapaklı’nın ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık Ankara’ya gittiklerini söyleyen Çetin, Kapaklı’da yapılan devlet yatırımları ile ilgili de bilgi verdi. Bir devlet yatırımı olan ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapımı devam eden Kapaklı Devlet Hastanesi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yükünün de azalacağını ifade eden Çetin, daha önce de gündeme gelen fakat bütçeye konulmayan Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nın yapımı için uzun mesailer harcadıklarını ve devlet yatırımı olarak bunu Kapaklı’ya kazandırdıklarını söyledi. 

 

“5 YILDA 25 EĞİTİM KURUMU KAZANDIRDIK”

 

Köprü üzerindeki aydınlatmaların da belediye tarafından yapılmasıyla Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nın Kapaklı’nın bir gerdanlığı görüntüsüne bürüneceğini dile getiren Çetin, Kapaklı’da ciddi bir okul seferberliği yaptıklarını belirterek “İlçemizde şu ana kadar toplam 18 okul kazandırdık. Bunun 4 tanesi hayırsever vasıtasıyla yapıldı. 6 tane okulumuzun halihazırda inşaatı devam ediyor. Bir okulumuzun da ihalesi yapılacak.  5 yıllık görev süremiz boyunca ilçemize toplam25 tane eğitim kurumu kazandırmış olduk. Önceki yıllarda bizim ilçemizde öğrenciler çevre ilçelerdeki okullara gidiyordu. Şimdi ise komşu ilçelerden her gün bin 500 öğrenci Kapaklı’ya geliyor” dedi. 

 

“KAPAKLI’NIN BİRKAÇ TANE AVANTAJI VAR”

 

Kapaklı’nın birkaç tane avantajının olduğunu söyleyen Çetin, Bunları doğru yönetebilirsek, doğru planlayabilirsek Kapaklı Çerkezköy nüfusunu geçecek. Çerkezköy’ün coğrafi konum olarak sıkışık bir yapısı var. Kapaklı’nın şu anda nüfusu 150 bine dayandı. Bütün parsellere inşaat yapılması durumunda 400 bin nüfusu barındıracak bir imarımız var halihazırda. Bununla ilgili bazı çalışmalar yaptık. Parsel bazlı değil adasal bazlı bir yapılanmayı hedefleyip, burada toplu konut projeleri, içerisinde otoparkı güvenliği olan nitelikli yeni nitelikli konutlar yapılması yönünde bir adım attık. bizim sınırlarımız içerisinde yaklaşık 8 buçuk milyon metrekarelik alana büyük bir ilgi var. Özellikle İkitelli’den çok ciddi bir pres yapıldı buraya kamulaştırmayla ilgili. Buraya sanayi gelsin ama sanayi bizim yeraltı sularımızı kullanmasın. Kapaklı’nın şu anda en büyük sorunu su sorunu. Yerüstü suları konusunda fakir bir bölgeyiz. Yeraltı sularını da sanayi tükettiği için ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sularımız alarm verme noktasında. Belki birkaç yıl sonra çeşmelerden su akmayacak noktaya gelecek. Bu alana biz bacasız sanayinin gelmesini istedik. Bununla ilgili de bir duruş sergiledik. Meclis başkanımız kontrollü bir sanayinin gelmesi noktasında dirayet gösterdi. Oralarda ciddi bir inşaat var. Verilen bilgi şu, bu alanın tamamı sanayiye açıldığı zaman 30 bin ile 50 bin arasında insana istihdam sağlayacak. Bunu da 3 ile çarparsanız 150 bin yeni bir göçün Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu ve Saray’a geleceğini öngörüyoruz. Doğal bir göç zaten var.  Her yıl6 bin ile 8 bin arasında göç zaten geliyor. Doğumla gelen bin – bin 200 nüfus artışımız var” dedi. 

 

“KAPAKLI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

 

Lojistik depolama sahasının mal indirip bindirme için önemli bir üs olacağını söyleyen Çetin, “İstanbul Türkiye’nin salonuysa, biz o salonun balkonu, terası olacağız adeta. Çok ciddi bir trafik sirkülasyonuyla, ticari bir hacimle Kapaklı bir cazibe merkezi haline gelecek. Doğru bir planlamaya ihtiyacımız var. Şimdiden bazı çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu. 5 yıllık dönemde Kapaklı’nın aldığı devlet yatırımlarıyla ilgili de konuşan Çetin, “25 tane okulun 21’i devlet yatırımı olarak yapıldı. Bunlara bakında 1 milyar liranın üzerinde sadece okul yatırımı oldu. Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nın maliyeti de yaklaşık 400-450 milyon lira. Devlet hastanemiz de hayırsever olarak ÇOSB tarafından yapılıyor ama bu bir devlet projesi” dedi. 

 

“TOPLAM MALİYETİ 100 MİLYON LİRAYI BULMUYOR”

 

Büyükşehirden aldıkları hizmetlere de değinen Çetin, “Büyükşehirden 5 yıl içerisinde aldığımız hizmetlerden biri Erbay Caddesi hizmeti. Altyapısı, üstyapısı, kaldırımlarıyla beraber Büyükşehir’in bize kazandırdığı bir hizmet. Yapandan, yaptırandan Allah razı olsun. Engelsiz Yaşam Evi yaptılar. Hala istediğimiz gibi efektif kullanamıyoruz. Bize devredin dedik ama devretmediler. Bir tane trafik eğitim parkuru kazandırdılar. O da orada atıl vaziyette duruyor. İlçe belediyesine devredilirse bana göre yerelde daha aktif, daha iyi kullanılabilir. Biz bir tenis kortu yapmıştık. Bunun yanına bir kapalı, bir açık daha yapılması noktasında projesi hazırdı. Onu yaptılar. Bir de Bahçelievler’de mahalle konağı dediğimiz çok amaçlı projeyi ihale aşamasına getirmiştik. Projenin hayata geçmesi için büyükşehire verdik şu anda inşaatı devam ediyor. Bunların toplam maliyeti 100 milyon lirayı bulmuyor. Büyükşehirin TESKİ olarak Kapaklı’dan tahsis ettiği su parası aylık 9 milyon lira ile 10 milyon lira arasında. Bir yıllık su parasıyla bize 10 yıllık yatırım yaptılar. Daha önceki dönemde de Kültür Merkezini yapmışlardı” dedi. 

 

“HEPSİNİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”

 

Büyük bir şerefle, gururla 5 yıl boyunca halka hizmet etmeye gayret ettiklerini dile getiren Çetin, “7 aday adayı arkadaşımız vardı. Benim adaylığımın açıklanmasının ardından aday adaylarımızdan hiçbiri hayırlı olsun demeci yayınlamadılar. Ben üzüldüm buna. Herkesi kendinin aday olmasını bekler ama genel merkez böyle takdir buyurmuş. Ben kimseye gidip demedim ki beni aday yapın. Böyle bir beklenti içinde de değildim. Ama genel merkezin yaptığı değerlendirme neticesinde görev bize verildi. Bu görevi aldıktan sonra biz de rutin çalışmalarımıza başladık. Sonrasında bir grup arkadaşımız karalama yapmaya başladılar. En çok üzüldüğüm konu şu. Çerkezköy ve Kapaklı yapı olarak birbirine yakın. 81 ilden insanımız Kapaklı’da yaşıyor. Son derece de huzurlu, komşuluk ilişkileri kardeşçe olan bir ilçede, kavga gürültü olmadan kız alınıp kız verilen, cenazede düğünde birlikte olan bir topluluğuz. Ama adaylık gelmeyince bu arkadaşlar başka bir dil ortaya koydular. Başka bir söylem ortaya koydular. Bir ayrışmayı ortaya koydular. Bu ayrıştırma ve karalama dili, şahsıma özellikle yaptıkları karalama dilini utanarak izliyorum, üzülerek izliyorum. Söylemleri, eylemleri, yaptıkları şeyler, hakkımda yaptıkları suçlamalar hepsini Allah’a havale ediyorum. Ben onların sırf siyasi hırs uğruna söylemlerini, dava dava dedikleri olayın başka bir şeye dönüşmesini üzülerek izliyorum. Onlara da çok cevap vermek istemiyorum. Ama Kapaklı’nın ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı var. Bir şekilde seçim bitecek. Sonra yine hep beraber olacağız” diye konuştu. Yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri de anlatan Çetin, seçimlerin Kapaklı’ya, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti. Programın sonunda Kapaklı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, gazeteci Şaban Kardeş’e çerçevelettiği ay yıldızlı bayrağımızı hediye etti. 

 

Haber / İrem BANÇO