Çetin: Kapaklı 10 yıl içerisinde farklı yerlere gelecek

Kapaklı Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısının 2.oturumunu bugün saat 10.00'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde yaptı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, â??

GÜNDEM 3.12.2021 14:12:00 0
Çetin: Kapaklı 10 yıl içerisinde farklı yerlere gelecek

Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya Emrah Sevinç ve Feyzullah Yorulmaz mazeret bildirerek katılmadı. Toplantıda ilk olarak İmar Komisyonu raporları görüşüldü. Trafo alanlarına ilişkin plan değişikliğine ilişkin komisyon raporu mecliste de oy birliğiyle kabul edilirken, Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi talebinin uygun olduğu yönündeki komisyon raporu da mecliste CHP grubunun ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

 

Karaağaç Eski Muhtarlarından Kerim Demir’in genç yaşta kaybettiği oğlu Ufuk Demir isminin Karaağaç Mahallesi’nde uygun bir sokağa verilmesi talebini görüşen komisyon, Karaağaç Mahallesi 710 ada ve 711 ada arasından başlayarak 721 ada ve 722 ada arasında son bulan isimsiz sokağa Ufuk Demir Sokak isminin verilmesinin uygun görürken, komisyon raporu meclis tarafından CHP grubunun ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi. Bahçelievler Mahallesi 824 ada 23 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi de İmar Komisyonu’nun tavsiye kararı doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon, Karaağaç Mahallesi 1/25000’lik Tekirdağ İl Çevre Düzen Planında Gelişme Konut alanında kalan 244,4096 ha alanın 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu çalışmalarının tamamlanabilmesi için Kamu Yararı Kararı alınması konulu yazıyı da görüştü. Kamu yararı kararının alınmasının uygun olduğu yönündeki komisyon raporu mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Kapaklı Pınarça Mahallesi 289 ada 1 parsel ve 290 ada 1 parsel ilişkin Termal Turizm Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanabilmesi için Kamu Yararı Kararı alınması   konulu yazı komisyonda oy birliğiyle kabul edilirken, komisyon raporu mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

 

KAMU YARARI KARARI ALINDI

 

Atatürk Mahallesi 2152 ada 1 ve 2 nolu parsellere ilişkin Termal Turizm Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanabilmesi için Kamu Yararı Kararı alınması da komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Kararın oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından konuşan Başkan Mustafa Çetin, “Bu iki karar önem arz ediyor. Büyükşehirde de bunlar onaylanacak. Sonrasında yürüteceğimiz çalışmalarla bu bölgeyi bir cazibe merkezine dönüştürmeyle ilgili ilk adımı bugün atmış oluyoruz. İnşallah hayırlı olur, ilçemize değer katan bir karar olur” dedi.

 

“KUYUNUN DİP SICAKLIĞI 70 DERECE”

 

Bulunan termal suyla ilgili bilgi veren Çetin, kuyunun dip sıcaklığının 70 derece olduğunu ifade ederek “Suyun kendi cazibesiyle dışarı çıkma sıcaklığı, ulaşma sıcaklığı 62 derece. Trakya’da en sıcak su, şuanda mevcut sular arasında. Yapılan incelemeler, MTA’nın verdiği raporda da gerçekten sağlık turizmi açısından da verimli bir suya eriştik. Otellere verilecek olan su sıcaklığı 40-45 derece yeterli. Biz burada kapalı devre sistemiyle seracılık da yapmak istiyoruz. Kuyudan çıkan suyu seraya, otellere ya da termal santrallere eriştirilecek şekilde nakli yapılacak. 2 aşamalı bir çalışma düşünüyoruz. Hem seracılık hem de termal otel konseptiyle bu bölgeyi hem ekonomik cazibe merkezi yapalım istiyoruz, hem de burada bölgeye değer katacak bir proje olarak düşünüyoruz. Bunun akabinde niyetimin bu bölgede termal köy imarı yapalım. Yani bakanlık üzerinden eğer izin alırsak bu bölgedeki tarım arazilerini imar içine alıp villa projeleriyle burada gerekirse villalara da sıcak su bağlayıp bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

 

“BİZİM CENNET KÖŞEMİZ”

 

Çetin, “Pınarça, doğal güzelliğiyle bizim cennet köşemiz. Hem havanın temiz olması, hem coğrafi konumu, ormanın içinde olması, İkizgöllere yakın olması o bölgede farklı bir konsepti oluşturup daha farklı bir imarla zengin bir mahalle yapmak istiyoruz burayı” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL FAALİYETE ALMAYI PLANLIYORLAR”

 

İkizgöllerle ilgili yapılan bilgilendirmede de “İkizgöllerle ilgili geçtiğimiz yıl ihaleyi yapmıştık. İhaleyi alan firma örnek bir bungalov evini yaptı. Diğer bungalov evlerin de projeleri hazır. Şu anda süreç devam ediyor. Önümüzdeki yıl faaliyete almayı planlıyorlar” denildi.

 

“ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK”

 

Başkan Çetin de “Bu proje de o bölgede bir hareketliliği getirecek. Yine aynı şekilde Nisan ayı gibi bir film platosunun inşaatı başlayacak bu bölgede. Yavuz filminin çekimi planlanıyor bu alanda. Böylelikle ilçemizin adını daha fazla duyuracağız. İstanbul’a çok yakın olmamız dolayısıyla, Avrupa sınır kapısında olmamız nedeniyle de bu bölgede hem sağlık turizmi, hem doğa turizmi, hem de film platosuyla dışarıdan misafirlerin, turistlerin gelip ziyaret edebileceği bir merkez haline dönüştürmek için çaba gösteriyoruz. Birkaç projemiz daha var o bölgeyle ilgili. Bunlar biraz bütçe meselesi. Kaynak temin edebilirsek orada farklı projeleri de hayata geçirip ilçemizin kabuğunu değiştirmeye gayret edeceğiz. Kapaklı için hayırlı olsun. Gerçekten önemli bir adım olacak” dedi.

 

“KAPAKLI’NIN POTANSİYELİ YÜKSEK”

 

Kapaklı’nın potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “3 sebepten dolayı gelecek 10 yıl içerisinde farklı yerlere gelecek. Bir tanesi hızlı trenin lojistik depolama alanı ilçe sınırlarımız içerisinde. İkincisi hızlı trenin geçtiği alanda 8 buçuk milyon metrekarelik sanayi lejantlı alanımız var. Üçüncüsü de termal sıcak suyun bulunduğu alanın hem coğrafi güzelliği hem de sıcak suyun bölgemize katacağı değer Kapaklı’yı 10 yıl içerisinde farklı yerlere taşıyacak. İnşallah doğru ellerde, doğru yönetilir ve Kapaklı’nın hak ettiği güzellikleri hep beraber yaşarız. Biz de alacağımız kararlarla buna katkıda bulunuruz” diye konuştu.

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

2009-2014 yılları arasında Karaağaç’ta meclis üyeliği yapan ve yakın zaman içerisinde hayatını kaybeden Ahmet Aşar’ın isminin ilçede bulunan isimsiz bir cadde veya parka verilmesi, Kazım Karabekir Mahallesi Sarımeşe Caddesi üzerinde mahalle sakinleri tarafından Tatlıçeşme olarak bilinen alanda belediye tarafından yapımı tamamlanan park alanına Tatlıçeşme Parkı isminin verilmesi, Karaağaç Belde belediyesinde görev yaparken 2013 yılında meydana gelen kazada hayatını kaybeden belediye personeli Rıza Tıltak isminin ilçede bulunan isimsiz bir cadde veya sokağa verilmesi, Fatih Mahallesi’nde bulunan Hamdi Kenar Caddesi’nin isminin 19 Mayıs Gençlik Caddesi olarak değiştirilmesi taleplerine ilişkin komisyon çalışmalarının devam etmesi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantı Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının görüşülmesi ile devam etti. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan Çalışma Yönetmeliği konulu yazısı komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU