Çerkezköylü öğrenciler Model Uçak Kursu'na katıldı

Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 10 öğrenci Türk Hava Kurumu tarafından Eskişehir İnönü Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Radyo K

GÜNDEM 19.08.2018 12:00:00 0
Çerkezköylü öğrenciler Model Uçak Kursu

 

Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 10 öğrenci Türk Hava Kurumu tarafından Eskişehir İnönü Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Radyo Kontrollü Model Uçak Başlangıç Kursu’na katıldı.

 

 

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selçuk Özel nezaretinde Eskişehir’e giden öğrenciler, 10 günlük kursun ardından Çerkezköy’e döndü. Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül’ü ziyaret eden öğrenciler, kursta edindikleri bilgileri paylaşırken, kendilerine sağladığı imkanlardan dolayı da Mustafa Zümbül’e teşekkür etti.

“HEDEFLERİMİZ ARASINDA YARIŞMALARA KATILMAK VAR”

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak öğrencilerden gelen bu talebe kucak açtıklarını belirten Mustafa Zümbül, Çerkezköy’de yaşayan gençlere böyle hizmetler vermeye hazır olduklarını belirtti. Kursla ilgili konuşan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selçuk Özel de “Bir uçağın nasıl kullanıldığını, bir motorun nasıl çalıştığını gördük” dedi. Türk Hava Kurumu tarafından 2020’de uluslar arası havacılık yarışması düzenleneceğini ifade eden Özel, bunun duyurusunun yapılması gerektiğini kaydetti. Çerkezköy’de havacılığa ilgili öğrencilerle, Türk Hava Kurumu tarafından 8-9 Eylül’de Eskişehir’de düzenlenecek olan 2 metre planör yarışmasına izleyici olarak katılmak istediklerini dile getiren Özel, bu konuda da Mustafa Zümbül’den destek istedi. Özel “Bu yarışmaya ilk etapta izleyici olarak katılmak istiyoruz. Sonrasında hedeflerimiz arasında böyle bir yarışmaya katılmak var” dedi.

“KULÜP SAYILARINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde öğrenciler tarafından havacılıkla ilgili kulüp kurulduğunu kaydeden Özel, bu kulüplerin sayısını artırmak istediklerini söyledi. Öğrenciler de 10 gün boyunca yaşadıklarını paylaştılar. Bu eğitimin, bu alanda ilerlemek isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden öğrenciler “Bizler için büyük bir deneyim oldu. Anlaşılmaz yaşanır dedikleri bir 10 gün yaşadık. Bize bu imkanları sağladığınız için Türk Hava Kurumu’na teşekkür ediyoruz. Biz o pistin tozunu yuttuk. Bu yolda devam edeceğiz” dedi.

“GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Ziyaretten dolayı Fizik Öğretmeni Selçuk Özel ve öğrencilere teşekkür eden THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Eskişehir’de düzenlenecek olan 2 metre planör yarışmasına katılma talebi ile ilgili bayram sonrası gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU