Çerkezköy’de Yenilik Merkezi için imzalar atıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan Yenilik Merkezi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

GÜNDEM 8.08.2022 15:30:00 0
Çerkezköy’de Yenilik Merkezi için imzalar atıldı

Organize Sanayi bölgelerinde (OSB) teknoloji geliştirme ve yenilikçiliği yaygınlaştırma hedefiyle yola çıkan Yenilik Merkezleri’ne Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) de eklenirken, ÇOSB’de yenilik kültürünü beslemek, bir ekosistem oluşturmak, rekabetçi ve katma değerli ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulması planlanan Yenilik Merkezi için çalışmalara başlandı.


PROTOKOL İMZALANDI


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ÇOSB arasında imzalanan protokol törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Stratejik Plan ve Program Daire Başkanı Orhan Kılıç ve Bakanlık yetkilileri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına Pelin Rodoplu ve UNDP yetkilileri, ÇOSB adına da ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan katıldı. 


“BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN”


‘Yenilik Merkezi’ kurulmasına ilişkin yapılacak çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Kurulacak olan Yenilik Merkezi bölgemize hayırlı olsun” dedi. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan da yeni kurulacak Yenilik Merkezi için hazırlanan kitap, çalışma ve ön hazırlıkları değerlendirdi. UNDP yetkilileri de yaptıkları sunumda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak Yenilik Merkezi açısından bölgede yenilik kültürünün geliştirilmesi konusunda değerlendirmeler yaptı. 


FİRMALARIN KAPASİTELERİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR


Yenilik Merkezi çalışmalarıyla; ÇOSB’nin yenilikçi bir yapıya dönüştürülmesi, OSB’nin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve bünyesindeki katılımcı firmaların başta Ar-Ge ve yenilik olmak üzere, üretim, pazarlama ve yönetsel kapasiteleri artırılmasının hedeflendiği belirtildi. 


Haber / şaban KARDEŞ