Çerkezköy’de eğitim yatırımları devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler tarafından, öğrenci sayısının her geçen gün arttığı Çerkezköy’e toplam 200 derslikli 10 yeni okul kazandırılacak.

GÜNDEM 27.06.2024 15:17:00 0
Çerkezköy’de eğitim yatırımları devam ediyor

5 yeni okulun yapımı devam ederken, 3 okul ise yer teslimi aşamasında. Hayırseverler tarafından yaptırılacak olan meslek lisesi ve anaokulunun ise ruhsat işlemleri devam ediyor. 

 

Aldığı göçle birlikte öğrenci sayısının da her geçen gün arttığı Çerkezköy’de derslik ihtiyacı da artarken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın derslik ihtiyacını karşılamak üzere ilçedeki eğitim yatırımları devam ediyor. Çerkezköy Kaymakamlığı, ilçe genelinde toplam 200 derslikli 10 okulun inşaatının devam ettiğini duyurdu. 

 

 

 

 

KABA İNŞAATI TAMAMLANDI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Ambardere bölgesinde yapımı devam eden 32 derslikli Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, diğer çalışmalar ise devam ediyor. Veliköy Ortaokulu bahçesinde yapımı devam eden 8 derslikli Veliköy Anaokulu inşaatı da son kat tabla beton aşamasında.  

 

BODRUM KAT PERDE BETONLARI DÖKÜLDÜ

 

Kızılpınar’da geçtiğimiz aylarda temeli atılan 12 derslikli Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nun da ikinci kat betonları yapım aşamasında. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ve sözleşmesinin imzalanmasının ardından İstasyon Mahallesi 1629 ada 1 parselde yapımına başlanan 24 derslikli Çerkezköy Ortaokulu ile Kızılpınar’da yapımına başlanan Kızılpınar Atatürk İlkokulu’nun da bodrum kat perde betonları döküldü. 

 

3 OKUL, YER TESLİMİ AŞAMASINDA

 

Eski Halit Narin Meslek Lisesi arsasına yapılacak olan 24 derslikli Çerkezköy İlkokulu, İstasyon Mahallesi’nde Yusuf Şenel Ortaokulu’nun arkasına yapılacak olan 24 derslikli Cumhuriyet Mahallesi İlkokulu ve Kızılpınar mera alanına yapılacak olan 24 derslikli Kızılpınar Ortaokulu da yer teslimi aşamasında. 

 

RUHSAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

 

Hayırsever Ali, Levent ve Serdar Şişman kardeşler (Telesis A.Ş.) tarafından Kızılpınar mera alanına yaptırılacak olan 24 derslikli Kenan Şişman Meslek Lisesi’nin de projesi onaylanırken, ruhsat çalışmalarına başlandı. Hayırsever Tahsin Aras tarafından Cumhuriyet Mahallesi Tepe İlkokulu arkasına yapılacak olan 4 derslikli Tahsin Aras Anaokulu’nun da ruhsat işlemleri devam ediyor. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU