Çerkezköy Belediye Meclisi, 13 gündem maddesini görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu dün saat 15.00’te Belediye Meclis Salonu’nda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

TEKİRDAĞ 2.05.2024 17:33:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi, 13 gündem maddesini görüştü

7 ek gündem maddesinin okunarak gündeme alınmasının ardından Cumhur İttifakının kiralık araçlar, belediyenin borcu, Ocak ayında Belediye Başkanı Vahap Akay’a verilen 175 milyon TL’lik kredi yetkisi kapsamında kredi kullanılıp kullanılmadığı, mart ayında gündeme gelen Çerkezköy Hayvan Barınağı’ndaki görüntülerle ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı ile ilgili önergeleri okundu. Önergelere bir sonraki mecliste cevap verileceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, hayvan barınağındaki görüntülerle ilgili belediyenin başlattığı idari soruşturmanın devam ettiğini, savcılığın da res’en soruşturma yürüttüğünü belirtti. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün kesin hesap hakkındaki yazısı görüşülerek, incelenmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Memiş ve Gökay Keleşoğlu’na ödenecek ücretlerin tespit edilmesi yazısının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Zabıta Müdürlüğü’nün Resmi Mühür hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 45 ada 3 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme raporu yazısının görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kızılpınar Atatürk Mahallesi 30 metrelik imar yolu ve park-rekreasyon alanına ilişkin Uygulama İmar Planı değişikliği askı itirazı hakkındaki yazısı da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Veliköy Mahallesi 165 ada 12 parsel yazısının görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2 adet boş ve dolu kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 36 ay süre ile araç kiralama işi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çöplerin toplanması, nakli ve şehir temizliği hizmetlerinde kullanılmak üzere 36 aylığına araç kiralama işi konulu yazılar da AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

MÜTEŞEBBİS HEYETE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetine 2 asıl ve 2 yedek üyenin seçimi yapıldı. Asıl üye olarak Bulut Becerik ve Yunus Erçil belirlenirken, yedek üye olarak ise Bülent Tansalıç ve Memet Kadak seçildi. 

 

BAŞKAN AKAY VEKİL TAYİN EDİLDİ 

 

Toplantı belediye iştirak şirketleri Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Satış, Pazarlama A.Ş. ile Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yapılacak olan Genel Kurullarında Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etme ve oy kullanmak için Belediye Başkanı  Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırım talebi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

TEKNİK GEZİYE KATILACAKLAR

 

5-15 Haziran tarihlerinde Danimarka’nın Kopenhag şehrinde Avrupa Birliği tarafından düzenlenecek teknik geziye Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde çalışan 3 personelin görevlendirilmesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi. 

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 6 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te yapılacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU