Çerkezköy 29 Ekim’i fener alayı ile kutlayacak

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, önceki gün yaptığı basın açıklamasında Cumhuriyet’in 90. Yıldönümü dolayısıyla fener alayı düzenl

GÜNDEM 23.10.2013 17:37:00 0
 Çerkezköy 29 Ekim’i fener alayı ile kutlayacak
KURTULUŞ SAVAŞI’NIN BİTTİÐİ YERDE ÇAÐDAŞLAŞMA SAVAŞI BAŞLADI
Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasında derneğin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Cumhuriyetin 90’ıncı yıldönümünü fener alayı ile kutlamak istediklerini kaydeden Şube Başkanı Dündar Orhan, “Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın bittiği yerde Türkiye’nin çağdaşlaşma savaşını başlattı. 29 Ekim’de Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyeceğimiz fener alayımız saat 19.00’da başlayacak. Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan yürüyüşün ardından 75. Yıl Ortaokulu’nun önünden yeniden Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na döneceğiz” ifadelerini kullandı.
 
AY YILDIZLI BAYRAK VE ATATÜRK POSTERİ DIŞINDA BİR UNSUR BULUNMAYACAK
Fener alayında ay yıldızlı bayrak ve Atatürk posteri dışında bir unsur bulunmayacağının altını çizen Dündar Orhan, fener alayına tüm Çerkezköy halkını davet etti. Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde düzenlenecek diğer etkinlikler hakkında da açıklamalarda bulunan Orhan, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak ilkini 10 yıl önce Cumhuriyetimizin 80.yıl etkinliklerinde düzenlediğimiz masa tenisi turnuvasının ikincisini Cumhuriyetimizin 90. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenliyoruz. Spor etkinliklerimiz arasında uzun zamandan beridir yapmayı planladığımız bu turnuvayı gerçekleştirmek, 90. yıl kutlama programlarımız arasında yerini aldı” açıklamalarında bulundu.
 
HERHANGİ BİR KATILIM BEDELİ ALINMAYACAK
ADD tarafından düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası’na Çerkezköy ve Kapaklı halkı ile okulların ilgi göstereceğini, katılımın yüksek olacağını ümit ettiklerini söyleyen Dündar Orhan, “30 Ekim Çarşamba günü statü belirlenmesi ve kura çekimleri yapılacak. 31 Ekim Perşembe gününden itibaren her gün 19.00-21.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda tekli ve çifti müsabakalar yapılacak. Katılımcılardan herhangi bir katılım bedeli alınmayacak. Turnuvaya katılmak isteyenler dernek yönetimi ile irtibata geçebilir. 90. yıl etkinlikleri kapsamında 29 Ekim’de mesai saatleri içinde KİPA Alışveriş Merkezi’nde stant da açacağız. Stantta Atatürk’ü anlatan materyaller yer alacak. Ayrıca stantta öğrencilere Atatürk’ün hayatı ile ilgili bilgiler de verilecek” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ