“Çanakkale savaşlarını kazandıran, bu büyük ruhtur”

Çanakkale Zaferimizin 109’uncu yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Tekirdağ’da tören düzenlendi.

TEKİRDAĞ 19.03.2024 14:12:00 0
“Çanakkale savaşlarını kazandıran, bu büyük ruhtur”

Çelenk sunumu ile başlayan program şehitlik ziyaretinin ardından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. 

 

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.

 

VALİLİK ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

 

Defterini imzaladı. Çelenk Sunma Töreni’ne Vali Recep Soytürk’ün yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Nurten Yontar, İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER

 

Çelenk sunma töreninin ardından Vali Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Nurten Yontar, İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Garnizon Komutanı Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül,  il protokolü, Şehit Aileleri, Gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte Muratlı Caddesi üzerindeki ve Şehir Mezarlığındaki Şehitliği ziyaret etti.Ziyarette, şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri, şehit aileleri ile birlikte şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

 

DÜNYANIN HİÇBİR ASKERİNDE BULUNMAYAN TEBRİKE DEĞER BİR ÖRNEKTİR”

 

Şehitlik ziyaretinin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Demirhan, “Çanakkale'de savaşan askerin ruh portresini ifade etmek açısından Mustafa Kemal Atatürk'ün Ruşen Eşref Aydın'a anlattığı Bomba sırtı vakasını ifade edeyim.Siperler arasında mesafe 8 metre ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler hiç kurtulmamacasına kamilen düşüyor. İkincidekiler onların yerini alıyor. O kadar hayret verici ki. Asker öleni görüyor 3 dakika içinde öleceğini biliyor. Hiç ufacık bir tereddüt bile göstermiyor. Sarsılmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerinin ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebrike değer bir örnektir. Emin olunuz ki Çanakkale savaşlarını kazandıran, bu büyük ruhtur” dedi. 

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Programda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir, mektup, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Vali Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından ödülleri verildi. 

 

VATAN TOPRAĞI VALİ SOYTÜRK’E SUNULDU

 

Şehit Ulaş Türk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale’den getirilen vatan toprağının, Vali Soytürk’e sunulmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan program sunuldu.

 

TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıylaİl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Davut Kulalar ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Tekirdağ Şube Başkanlığı’nı da ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi. 

 

Haber / İrem BANÇO