Büyükşehirden Ergene’ye spor kompleksi yatırımı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene Yeşiltepe Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Spor Kompleksi’nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

SPOR 24.01.2024 17:49:00 0
Büyükşehirden Ergene’ye spor kompleksi yatırımı

Saat 14.00’te düzenlenen temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, Ergene Spor Kompleksi ile ilgili katılımcılara teknik bilgiler verdi. Toplam inşaat alanı 2.024 metrekare olan tesisin, 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip olacağını ve FIBA standartlarına uygun olarak inşa edileceğini ifade eden Özdal, “Ergene Spor Kompleksi bünyesinde hentbol, basketbol ve voleybol sahası bulunacak. Kadın-erkek soyunma, duş ve WC alanları yer alacak. Proje çerçevesinde hakem odaları, basın odası ve ilk yardım odası gibi alanlar da olacak” dedi. 

 

 

 

 

“HİÇBİR ZAMAN BAŞKANIMIZI UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’yle birçok ortak projeye imza attıklarını ve atmaya devam ettiklerini belirterek “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a çok teşekkür ediyorum. Ergene ilçemizi hiçbir zaman mağdur etmedi. Kadir Başkanımız hayata geçirdiği projelerle Ergene’nin gönlünde tarihe geçti. Kendisine bir kez daha ilçem adına teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman Başkanımızı unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. Yüksel, “Bugün burada Ergene ilçemize çok önemli bir hizmet daha kazandırılıyor. Yapımına başlanacak olan spor kompleksimiz hizmete açıldığında çok başarılı sporcular yetiştireceğimize inanıyorum. Projenin hayata geçmesinde başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“BÖLGEYE BÜYÜK KATKISI OLACAK”

 

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da temel atma töreninde yaptığı konuşmada FIBA standartlarında inşa edilecek olan spor kompleksinin bölgeye büyük katkısı olacağını belirterek “Hizmetteki 10. yılımızda atılımlarımıza devam ediyoruz. Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel ile 10 yıl boyunca beraber çalıştık. İyi günde, acı günde hep beraber olduk ama en önemlisi hep dost olduk. Bundan sonra da dost kalmaya devam edeceğiz. Spor sağlıklı, mutlu ve kaliteli yaşam için temel bir ihtiyaçtır. Bu bilinçle sağlıklı nesiller ve başarılı sporcular yetiştirmek için büyük ve modern tesisler inşa ediyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ tarihinin en büyük ve en fazla sayıda tesis yatırımlarının gerçekleştirildiği döneme imzalarını attıklarını söyleyen Albayrak, “Bugün burada temelini atacağımız spor kompleksimiz, Ergene ilçemizin sportif yaşamına büyük değer katacaktır. FIBA standartlarına uygun olarak inşa edilecek Ergene Spor Kompleksi’mizde sporcularımız ve takımlarımız antrenman ve maçlarını çok daha iyi koşullarda yapabileceklerdir. Bu büyük ve modern tesisimizde, Ergene’mizi ve Tekirdağ’ımızı başarıyla temsil edecek sporcuların yetişeceğine yürekten inanıyorum. Ergene Spor Kompleksimizin başta spor camiamız olmak üzere halkımıza hayırlı olmasını diliyor, projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da spor kompleksinin Ergene ve bölge için önemini dile getirerek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde tesisin temeli atıldı. 

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ