Büyükşehirden spor kulüplerine destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Tekirdağ Spor, Çerkezköy 1911 Spor ve Kapaklı Spor'a 150'şer bin TL, Süper Amatör Lig'de mücadele eden 14 takımada da 50'şer bin olmak

GÜNDEM 24.01.2022 18:05:00 0
Büyükşehirden spor kulüplerine destek

Süleymanpaşa’da düzenlenen programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağspor ve bölgesel amatör ligde mücadele eden kulüplerimiz, hem Çerkezköy tarafından hem Süleymanpaşa, hem de Kapaklı tarafından benimsenmiş kulüpler. Kendi çapında güzel  de mücadele veriyorlar. Tüm kulüp başkanlarını ve bu kulüplerde görev alan herkesi tebrik ediyorum. Burada mücadele eden arkadaşlarımın desteklenmesi gerektiğine de inanıyorum. Birçoğunun maddi giderleri kendi ceplerinden karşıladıklarını da düşünüyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapabiliriz diye düşünürken bir anda aklımıza bu geldi. Keşke imkanlarımız elverse de bu kulüplerinin hepsinin finansmanını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yapsın. Ama bizim de kendimize göre kurallarımız var” dedi.

 

“HEPSİ BİZİM İÇİN AYNI EŞDEĞERDEDİR”

 

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden 3 tane kulübün hepsinin birbirinden değerli olduğunu söyleyen Albayrak, “Hepsi bizim için aynı eşdeğerdedir.  Kimseye bir ayrıcalık yapmamız söz konusu değil. Süper amatörde mücadele eden 14 kulübümüzün de hepsi benim için aynı değerdedir. Eşit değerde desteklemeye ve yardımcı olmaya çalışacağız. Bal liginde mücadele eden kulüplere 150’şer bin TL, süper amatörde mücadele eden 14 kulübümüze de 50’şer bin TL verelim, en azından bir can suyu olur diye düşündük. Bunu meclise sunduk, meclis de bunu kabul etti” diye konuştu.

 

 

TAKIM BAŞI 10’AR BİN TL YARDIM

 

1.Amatör Lig’de yarışan 29 takım ve 2. Amatör Lig’de mücadele eden 18 takıma da takım başı 10’ar bin TL olmak üzere nakit yardımı ya da 10 bin TL karşılığında malzeme yardımı yapacaklarını söyleyen Başkan Albayrak, “Bunu da geçen mecliste meclise sundum. Meclis de kabul etti. Toplamda Bölgesel Amatör, Süper Amatör, 1. Amatör ve 2. Amatörde mücadele eden kulüplere toplam 1 milyon 620 bin TL yardım yapmış olacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ'ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirdik. Bundan sonra da tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sporun ve sporcunun destekçisi olmaya devam edeceğiz. Gelecek seneden itibaren kulüplerin en çok zorlanacağı dönemlerde bu teklifler gündeme gelirse, en azından ligler biterken değil, başlarken daha etkili olur diye düşünüyorum” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN 1.LİGDE OYNAYAN BİR TAKIMI OLMALI”

 

Hayallerinin çok büyük olduğunu söyleyen Albayrak, “Tekirdağ artık büyükşehir. 1 milyon 81 bin nüfusu var. Ben Tekirdağspor’un çok geçmişten bilirim. 70 bin nüfusu varken Tekirdağ’ın, 2.ligde oynayan Tekirdağspor vardı. Şimdi artık her tarafta yeni kulüplerimiz oluştu. Aslında Tekirdağ’ın 1 milyon 81 bin nüfusla 1. ligde oynayan bir takımı olması lazım. Bu bir hayal değil. Bu istek, bu arzu. Tekirdağ’da 13 tane OSB var, bin 540 tane sanayi kuruluşu var. Öyle sanayi kuruluşlarımız var ki sadece Tekirdağspor’a birinci ligde sponsor olabilecek kadar güçlü sanayi kuruluşlarımız var. Ben inanıyorum ki bir süre sonra şartlar uygun olur, bu kulüpler birleşir, bir araya gelinir, 1.ligde bir kulübümüz olsun, 2.ligde bir kulübümüz olsun. Bunları hep arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

700 BİN TL YARDIM

 

Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kaya ve birçok spor kulübü tarafından Başkan Kadir Albayrak'a, amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı plaketler takdim edildi. Programda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Tekirdağ Spor, Çerkezköy 1911 Spor ve Kapaklı Spor'a 150'şer bin; Süper Amatör Lig'de mücadele eden 14 takımada 50'şer bin olmak üzere toplam 700 bin TL nakdi yardım gerçekleştirildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU