Büyükşehir Belediyesi’nden çölyak hastalarına gıda desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında bu yana, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına destek olmak amacıyla onlara gıda desteğinde bulunuyor.

GÜNDEM 9.08.2022 10:49:00 0
Büyükşehir Belediyesi’nden çölyak hastalarına gıda desteği

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında 2015 ve 2022 yılları arasında Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Muratlı, Malkara, Hayrabolu, Ergene ilçelerinde toplam 9 bin 817 Çölyak Gıda Yardım Paketinin dağıtıldığını belirten yetkililer, “Çölyak Gıda Yardım Paket içeriğinde Glutensiz Un (1 kg’lık) 3 paket, Glutensiz Makarna (400 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Erişte (125 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Bulgur (400 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Arpa Şehriye (400 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Bisküvi (85 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Mısır İrmiği (250 gr’lık) 1 paket bulunuyor. Çölyak gıda yardım paketinden yararlanmak isteyen vatandaşların çölyak sağlık raporu, kişiye ait kimlik fotokopisi, bağlı olduğu muhtarlıktan onaylı ikametgah belgesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor. Paketler, vatandaşlara muhtarlıklar vasıtasıyla ulaştırılıyor” dedi. 


“TEKİRDAĞ VE TEKİRDAĞLILAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 


Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir hizmet anlayışına sahip olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Özel durumlarından dolayı ömür boyu özel bir diyet programına sahip olan Çölyak hastalarımıza, 2015 yılından bu yana içinde piyasa zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glütensiz ürünlerin bulunduğu gıdaların bulunduğu paketlerimiz ile destek oluyoruz” dedi. Albayrak, Tekirdağ ve Tekirdağlılar için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. 


Haber / İrem BANÇO