Belediye Meclisi, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumu bugün saat 15.00’te yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan toplantıda 3 komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı.

GÜNDEM 4.07.2024 16:46:00 0
Belediye Meclisi, komisyon raporlarını görüştü

Memet Kadak’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 582 ada 3 parsel ve 476 ada 1 parsele ait uygulama imar planı değişikliği konulu yazısına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 476 ada 1 parsel ve 582 ada 3 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve değişikliği ve ekleri komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. 

 

 

 

 

REVİZYON İMAR PLANININ İPTALİNE KARAR VERİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Veliköy (Çerkezköy-Tekirdağ) Revizyon İmar Planı Mahkeme kararıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon tarafından yapılan inceleme sonucu adı geçen mahkeme kararı sebebiyle 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28.maddesine uygun olarak işlem tesis edilmesi amacıyla 1/1000 ölçekli Veliköy (Çerkezköy-Tekirdağ) Revizyon İmar Planı’nın iptal edilerek planlardan kaldırılmasına karar verilirken, komisyonun oy birliği ile aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. 

 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantının son gündem maddesinde de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediye hisseleri konulu yazısına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 369 ada 1 nolu parselde bulunan 47 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 797 ada 30 nolu parselde bulunan 101,63 metrekarelik belediye hissesi ve Veliköy Mahallesi 561 ada 1 nolu parselde bulunan 195 metrekarelik belediye hissesinin satışı komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Mahallesi 767 ada 7 nolu parselde bulunan 1.790,96 metrekarelik belediye hissesiyle ilgili de meclis ve encümen kararlarına istinaden toplam 537 bin 288 TL bedelle diğer malike satışının onaylandığı, malik tarafından toplam 100 bin TL ödendiği, ödenene bedelin333 metrekarelik kısma tekabül ettiği belirtildi. 

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Geriye kalan belediyeye ait 1.457,96 metrekarelik hissenin Kıymet Taksir Komisyonunca bedelinin belirlenerek belediyeye ödenmesinin ardından 1.790,96 metrekarelik hissenin tapuda satışının yapılmasına ilişkin komisyonun aldığı karar da oy birliği ile kabul edildi. 

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI EYLÜL AYINDA YAPILACAK

 

Komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Ağustos ayında tatil yapacak olan Çerkezköy Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını ise 2 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’te yapacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU