Belediye yönetiminin 2 yılını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, bugün saat 14.00'da parti binasında yaptığı açıklamada, belediye yönetiminin 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından geçen 2 yılınÄ?

GÜNDEM 13.04.2021 16:42:00 0
Belediye yönetiminin 2 yılını değerlendirdi

Geçen 2 yılda belediye başkanının 31 Mart seçimleri öncesi verdiği vaatlerden çok uzakta olduğunu görmenin mümkün olduğunu kaydeden İlçe Başkan ı Yılmaz, “Geçen 2 yılda, hemen 31 mart seçimleri öncesinde, belediyeye gelir getirecek denilerek kurulan Kent A.Ş. isimli şirketin her yıl zarar etmesi, bu iki yılın kısa bir özetidir aslında. Geçen bu 2 yılda, demokrasinin bir gereği olarak, belediye başkanı halkın karşısına çıkmalı, neleri yapabildiğini, neleri yapamadığının muhasebesini halka vermelidir. Örneğin, göreve geldiğinde belediyenin vadesi geçen borçlarının toplamı ne kadardı, şimdi ne kadar, öncelikle bunu açıklamalıdır. Yerel seçimin 1. yılında belediye başkanına 61 tane soru sormuştuk. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen hiçbirine yanıt alamadık. Bu sorular halen güncelliğini korumaktadır” dedi.

 

“HÜKÜMET YATIRIMI ALACAĞI ZAMANI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

 

Belediye başkanının 2 yıldır, yerel yönetimle ilgisi olmayan, hükümet tarafından planlanan yatırımları Kapaklı Belediyesi’nin bir projesiymiş gibi gündeme getirdiğini belirten Erdinç Yılmaz, “Oysa yerel yönetimin yapması gerekenlerle hükümetin yapması gerekenler farklıdır. Devletin kurumlarının bir görev dağılımı vardır. Yerel yönetimin de görevleri bellidir. Ülkede bir hükümet mevcut olduğuna göre, hükümetin görevlileri mevcut olduğuna göre belediye başkanı kendi göreviyle meşgul olmalıdır. İlçemizde yapılması planlanan fakat henüz bir ilerleme kaydedilmemiş olan hastane ne belediye ne de hükümet tarafından yapılmaktadır. Hastane OSB Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Emniyet müdürlüğü binası ise bir hükümet yatırımıdır ve henüz başlanmamıştır. Yıldızkent Kavşağı ise halen bir muammadır. Kapaklı’nın hükümet yatırımı alacağı zamanı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

 

“İDDİALAR HAKKINDA NEDEN AÇIKLAMA YAPMADINIZ?”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in 31 Mart seçimleri öncesi verdiği vaatlerden ses olmadığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Yılmaz, seçim öncesinde vaatte bulunulan 41 projenin ne aşamada olduğunu sordu. Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e başkan yardımcıları Adem Sekmen ve Veysel Güven’i neden görevden aldığını soran İlçe Başkanı Yılmaz “Başkan yardımcılarınızı milletvekilleri ve il başkanı istemiyor demişsiniz, belediyeyi siz mi yoksa onlar mı yönetiyor? Basında yer alan 550 bin dolarlık iddialar hakkında neden bir açıklama yapmadınız neden sessizsiniz? Bu iddialar hakkında siz ve adı geçen belediye başkan yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?” sorularını sordu.

 

BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN’E SORDU

 

Doğrudan teminin neden aşıldığını, ihale yapılması gereken işlerin neden doğrudan temin yapıldığını da soran Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e şu soruları da yöneltti: 2020 bütçesi neden açık verdi? Devraldığınız belediyenin borcu ne kadar arttı? 292 bin TL’ye mal olan Çevre Dost Sokak Projesi için en düşük ve yüksek teklif rakamının aynı olması ve teklifi veren firmanın aynı olması bu ihaleye başka firmaların girmediği anlamına mı geliyor? Kastro’da Saray Belediyesi ile ortak yapılacak proje için şahsınıza ait bir otel yapmak istediğiniz iddiaları doğru mu? Kardeşiniz Mehmet Çetin’in belediyedeki görevi nedir? 31 Mart 2019’dan günümüze kadar olan sürede halka açık Atatürk Kültür Merkezi’nde bir basın açıklaması yapıp Kapaklı Belediyesi olarak yapıp yapamadığınız projeleri anlatacak mısınız? Belediye meclis üyeleriniz neden meclise katılmıyor? 31 Mart 2019 öncesi inşa edilen Kapalı Pazar yeri neden hala açılmadı, rüzgar gülü neden mühürlendi, ne kadar zarar ettik? 31 Mart 2019 öncesi yapılan yatırımlara karşı özel bir gareziniz mi var? Ocak ayı belediye meclis toplantısında CHP grubu olarak sunduğumuz önerge ile birlikte pandemi kısıtlamalarında kapalı kalan esnafa bir kereye mahsus olmak üzere 2 bin TL ödenekler oy birliği ile meclisten geçmesine rağmen 4 aydır neden ödeme yapılmadı? Pınarça’da 31 Mart 2019 öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen spor kompleksi neden vatandaşın kullanımına açılmadı? 31 Mart 2019 öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, Kapaklı Belediyesi’ne devrinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen vatandaşın kullanımına neden açılmadı? Atatürk Kültür Merkezi’nin içinde bazı makam odalarının yeni başkan yardımcılarına tahsis edildiği doğru mu? Birçok belediyede ihaleler canlı yayınlanıyor. Şeffaf belediye anlayışı demiştiniz ama ihalelerden Kapaklı kamuoyunun neden haberi yok? Görevi devraldığınızda ‘belediyede çok personel var’ demiştiniz bugün personel sayınız ne kadar arttı?”

 

“HANGİ FİRMAYA, NE KADARA İHALE EDİLDİ?”

 

Pınarça İkizgöller’in ne kadar ihale edildiğini, ihaleyi hangi firmanın aldığını, vatandaşların Kazak Gölü gibi orayı ücretsiz kullanıp kullanamayacağını da soran İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “Sportoto halı sahaları yaptı, bu projeleri neden kendinize mal ettiniz? Neden okul bahçelerine yaptınız? Başka yer yok demişsiniz, yer yoksa neden her ay bir arazi satışa çıkardınız? Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı halı sahaları neden ihaleye çıkardınız,  bu halı sahaları alan firma vatandaşa ücretsiz kullandıracak mı? Karaağaç 4 mahalleden oluşan büyük bir bölge, sağlık ocağı yeterli mi? Bir sağlık ocağı neden inşa edilmedi? Karaağaç’taki tarihi cami ne zaman restore edilecek? Tarihimize ne zaman sahip çıkacağız? Kent A.Ş. katma değer katacak bir şirket mi, kar gütmeyen bir kamu şirketi mi? Kent A.Ş. 2019 yılında 250 bin TL, 2020 yılında 500 bin TL zarar etti. Görev süreniz bitene kadar ne kadar daha zarar edecek? Mecliste AK Parti’nin koltuk üstünlüğünüz olduğu halde Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir encümen koltuğunu nasıl kaptırdınız? Kapaklı Belediyesi tarafından ramazan ayında erzak dağıtımı yapılmaktadır. Bu erzaklar nerden geliyor, kaç paraya geliyor, kaç adet geliyor, kimlere dağıtılıyor? Doğrudan temin ile alınan 251 adet tablet kimlere dağıtıldı? Kapaklı Belediyesi üst katında bulunan teras kafeyi neden işletemediniz, neden ihale ile devretmeye hazırlanıyorsunuz? Kazak Gölü sosyal tesislerinde çalışan 7 emekçiyi pandemi sürecinde işten çıkarmak yasak olduğu halde neden işten çıkardınız, çalışanları neden istifaya zorladınız, konu bize ulaşınca neden başka bir birimde işe aldınız?” sorularını da sordu. Pandemi nedeniyle düğünlerin ve spor müsabakalarının yapılmadığı 2020 yılında doğrudan temin ile alınan 148 bin 574 TL değerindeki altının kimlere dağıtıldığını da soran Yılmaz, “Yanıkağıl ve Karaağaç Mahallelerine yapılan ve toplam 106 bin 200 TL’ye mal olan bu 2 tandır fırını için başka firmalardan teklif alındınız mı? Bahçeağıl Mahallesi 104 bin 711,40 TL karşılığında 3 bin 890 adet fidan, 88 bin 33 TL karşılığında yer altı damlama su sistemi, toplam 192 bin 744 TL harcayarak ektiğiniz fidanları kaç kez suladınız, bu fidanların kaç tanesi yaşıyor? Pınar Bulvarı’nda kullanılmak üzere tanesi 2 bin 317 + KDV olan 41 adet çöp kovasına toplam 112 bin 96.46 TL ödeme yapılmış. Normal çöp konteynerlerinin yapımı 800 TL iken Pınar Bulvarı için 2 bin 317 TL + KDV olan çöp kovalarının fiyatı sizce normal mi? Kapaklı Belediyesi tüm teknik donanıma sahip olduğu halde, meclis toplantılarında canlı yayın hizmeti vermek üzere meclis başı 3 bin TL, 20 ay için toplam 60 bin TL ödenmesi sizce normal mi? Kapaklı Belediye TV stüdyolar için alınan teknik ekipmanlar bu iş için yeterli değil mi” dedi.

 

“31 MART 2024’TE O KOLTUKTAN KİMİN İNECEĞİNİ BİLİYORUZ”

 

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in kendisi hakkında söylediği sözlere de cevap veren İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “’Çok istiyorsanız 23 Nisan’da koltuğu size verebilirim’ gibi talihsiz, makamına yakışmayan bir açıklama yaptı.  23 Nisan’da koltuğa kim oturur bilmem, ama 31 Mart 2024’te halkın oylarıyla, koltuktan kimin ineceğini çok iyi biliyorum. Kapaklı halkı, boşa geçen zamanı telafi edecek ve ilk seçimde yeniden oyunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne verecektir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU