Başkan Akın’dan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

EDİRNE 22.04.2024 16:44:00 0
Başkan Akın’dan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir’ diyerek 23 Nisan 1920'de temelini attığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla ve coşkuyla kutluyoruz” diyen Akın, dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olarak kutlanan bu önemli tarihin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

 

“KARARLILIKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Türk milletinin, egemenliğinin gücüyle aydınlık yarınlara ilerlemeyi her zaman hedeflediğini, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, aklın ve bilimin rehberliğinde, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için azimle çalıştığını kaydeden Akın, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği en kutsal mirasa, yani Cumhuriyetimize, her daim sahip çıkacak, onun değerlerini koruyup yaşatacağız.Toplumun her kesiminde, her alanda ileriye taşıyacak adımlar atarak, vatan sevgisi ve millet aşkıyla dolu bireyler yetiştirmek için karalılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Milli egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyor, ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımızı, sevgiyle ve şefkatle kucaklıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurtuluş mücadelesinde hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ