Başkan Akın’dan Dekan Özbar’a ziyaret

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. NurperÖzbar’ı ziyaret etti.

EDİRNE 22.05.2024 16:34:00 0
Başkan Akın’dan Dekan Özbar’a ziyaret

Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, 25 Mayıs- 03 Haziran  tarihlerinde Çin’de oynanacak FIVB Kadınlar Milletleri Ligi müsabakalarında görev yapacak, ardından ise 27 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek, Cumhuriyeti tarihinde voleybol branşındaki ilk kadın hakemi Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. NurperÖzbar ile buluştu.

 

“YOLUNUZ AÇIK, BAŞARILARINIZ BOL OLSUN”

 

Ziyarette konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Voleybol hakemi NurperÖzbar’ı başarısından dolayı kutlayarak, “Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak söylüyorum ki, ilkleri yaşatmak güzeldir. Siz önce Çin’de düzenlenecek Kadınlar Milletleri Ligi’nde görev yapacak ardından ise Avrupa kıtasının tek kadın hakemi olarak Paris Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edeceksiniz. Bizim için çok büyük bir gurur, sizleri tebrik ediyorum. Eminim ki birçok kadına ve genç kızlarımıza ilham oluyorsunuz. Yolunuz açık, başarılarınız bol olsun” dedi. 

 

“BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞEREF OLACAK”

 

Avrupa'dan olimpiyatlarda görev alacak, 8 hakem içerisinde tek Türk ve tek kadın hakem olan Prof. Dr. NurperÖzbar ise çalışmalarının çok yoğun devam ettiğini ve olimpiyat davetinden son derece memnun olduğunu belirterek “Dekanlık görevimde bir yılı biraz geçtim. Yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları'na 8 hakem katılacak. Ben tek Türk ve tek kadın hakem olarak görev yapacağım. Bu çok büyük bir sorumluluk tabi ki. Hayırlısıyla önümüzdeki Cumartesi günü Çin’e gideceğiz. Orada Milletler Ligimiz devam ediyor. Milletler Ligi'mizin ikinci haftasında da görevli oldum. Ondan sonra da 24 Temmuz'da Olimpiyatlara katılacağız. 20 gün boyunca başından sonuna kadar Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda görevimiz olacak. Önceden spor tarihi dersleri veriyorduk. Şimdi spor tarihine de geçmiş olacağım. Bizim için çok büyük bir şeref olacak” dedi.

 

“SPOR ETKİNLİKLERİNE DAİMA DESTEK OLACAĞIZ”

 

Ziyarette iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek projeler de konuşuldu. Hediyesini takdim eden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türk sporundaki gelişmelerden son derece mutlu olduğunu, şehrimizde gerçekleştirilecek spor etkinliklerine daima destek olacağını belirtti.

 

Haber / Erdal AYDIN