Başkan Akay, Haber’i ağırladı

Gazeteci Şaban Kardeş Marmara Haber Gazetesi ve Çerkezköy Haber Gazetesi çalışanları ile birlikte 31 Mart seçiminde 3’üncü kez belediye başkanlığına seçilen Vahap Akay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BİLİM TEKNOLOJİ 7.05.2024 16:24:00 0
Başkan Akay, Haber’i ağırladı

Gazeteci Şaban Kardeş Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazetecilere teşekkür eden Başkan Akay, ziyarette ilçedeki çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Başkan Akay, Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı yanında hayata geçirecekleri Kent Ormanı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, Kent Ormanını,Kurban Bayramı’na kadar yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. 

 

“TIR TRAFİĞİNİ VE SERVİS TRAFİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

 

Çerkezköy’deki sorunlarla ilgili de konuşan Akay, Çerkezköy’de otopark, paralel parklanma, asbest borular gibi birçok problemin olduğunu belirtti. Fevzipaşa Mahallesi’nde 91 sokak ve 4 ana caddeyi komple kazacaklarını dile getiren Akay, “Ayrıca Gazi Osman Paşa Mahallesi’nin yarısı da kazılacak. Bu dönemde altyapı ve yine kazı işimiz olacak. Hedeflerimiz arasında Turgut Özal Caddesi’ni de açmak var. TIR trafiğini ve servis trafiğini ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’E OLAN İLGİ ARTACAK”

 

Hızlı trenin devreye girmesiyle Çerkezköy’e olan ilginin ve yoğunluğun artacağını dile getiren Akay, aynı zamanda Çerkezköy’ün nüfusunun da artacağını söyledi. 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN İMAR PLANI BU BÜYÜMEYE HAZIR MI?”

 

Çerkezköy Endüstriyel Bölgeyle ilgili de konuşan Akay, “Çerkezköy Endüstriyel Bölge ile tanışmaya başlıyor. Bana göre hiç gereği yoktu. Olmaması da gerekiyor” dedi. Buna başından beri karşı olduğunu ifade ettiğini söyleyen Akay, “Çerkezköy ve Kızılpınar Mahallesi’nin karşısında Yanıkağıl Mahallesi’nin oraya yeni bir endüstriyel bölge tanımlandı. OSB’nin doluluk oranı yüzde 95, Veliköy OSB tıkandı. Endüstriyel Bölge ile sanayi bölgesi planı açıyorsunuz, konut sayısı, konut alanı, trafik yoğunluğu ve Çerkezköy’ün imar planı bu büyümeye hazır mı? Ona bile bakmıyorsunuz” diye konuştu. 

 

“4 YILDIR YAZI BEKLİYORUZ”

 

Çerkezköy’de devlet yatırımlarının da hızlanması gerektiğini söyleyen Akay, “Kamu binalarının ve okullarımızın durumu ortada. Sürekli yığılma ile karşı karşıyayız. Tarım alanlarına, sanayi alanlarının ne getireceğini ve götüreceğini görmeden buraya koyuyorsunuz” dedi. Küçük Sanayi Sitesi’yle ilgili de konuşan Belediye Başkan Akay, Çerkezköy’de küçük sanayi sitesini taşımak için 4 yıldır bakanlıktan bir yazı beklediklerini ifade etti. 

 

Haber / Buse AKIN