Başkan Adayı Tanyeri, şoför esnafıyla bir araya geldi

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, bugün saat 10.00'da Beyaz Konak'ta düzenlenen kahvaltıda şoför esnafıyla bir araya geldi. Tanyeri, kahvaltıda yaptıÄ?

GÜNDEM 18.12.2021 16:32:00 0
Başkan Adayı Tanyeri, şoför esnafıyla bir araya geldi

 

Kahvaltının ardından konuşan Fikret Tanyeri, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “Siz biz yok, biz varız. Burada şahıslar ve koltuklar önemli değil. Bunlar gelip geçici” dedi. Odaya hizmet etme derdinde olduklarını, amaçlarının hizmet olduğunu söyleyen Tanyeri, “Önümüzde bir seçim var. Allah’ın izniyle biz de bu yola baş koyduk. İnşallah sizlerin sayesinde beraber bir yerlere geleceğiz. Benim kimseyi eleştirme gibi bir lüksüm yok. Neden eleştirmiyorum, şu an eleştirmiyorum. Zamanı geldiğinde şu anki mevcut başkana soracağım 3-4 tane soru var” dedi.

 

 

“HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ”

 

Başkan Adayı Tanyeri, siyaseti bu işlere alet etmeyeceklerini ifade eden Tanyeri, “İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerdedir. Yok Doğulu, yok Batılı, yok Trakyalı, bunlar çok yanlış şeyler. Bunlar bizim kulağımıza geliyor ama ben burada deşifre etmek istemiyorum. Niye deşifre etmek istemiyorum aslında söylemem lazım ama yakışmaz. Biz aynı gemideyiz. Kimi ön tarafta kimi arka tarafta oturuyor. Bu gemi bizim. Biz beraber yürüyeceğiz. Burada servisçi esnafına taksiciye yani şoför esnafına kim burada yardımcı oluyorsa kim mücadele ediyorsa ben onunla beraberim. Benimle kim beraberse ben onunla beraberim” dedi.

 

 

“KAFATASÇI DEĞİLİM”

 

Tanyeri, “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersen o yılan gelir yarın öbür gün seni sokar. Aşkın Gündoğdu’nun da çok emekleri var ve gerçekten çok çalışmıştır. Zaman zaman aramızı bozmak için nifak sokanlar da var ama biz bunları önemsemiyoruz. Onun için herkes haddini bilecek. Bizim her zaman dediğimiz şu, kim bizimle beraberse biz onunla beraberiz. Bunun Doğulusu, Batılısı, Kürdü, Lazı, Sünnisi, Alevisi yok. Ben kafatası milliyetçisi değilim” diye konuştu.

 

 

“TAKIM TUTAR GİBİ BİR İNSANIN TUTMANIN ANLAMI YOK”

 

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu da kahvaltı programında yaptığı konuşmada “2014’ten bu yana ben Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği olarak hizmet vermekteyim. Bu esnada ne kadar mücadele ettiğimizi anlatmama gerek yok. Burada seçim olacak. Oy kullanacağız. Oy kullanırken dönüp bakacağız, mevcut odalar neler yaptı, esnafın hakkını ne kadar savundular ve daha ne kadar savunabilirler? Burada kullanacağınız oylarla kaderinizi belirleyeceksiniz. Takım tutar gibi bir insanın tutmanın anlamı yok” dedi.

 

 

“MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM”

 

Kiralamalarla ilgili de konuşan Gündoğdu, “Bugüne kadar odalar ne yaptı? Ben izah edeyim. Kiralamanın önünü açmak için imza atan Şoförler Odalarıdır. Ben değilim. Bugün bu konuyu çeşitli mercilerde çözmek için mücadele veriyorum. Kiranın altındaki imza benim imzam değil. Tekirdağ’daki şoförler odalarının imzasıdır. Bugün kanayan yarayı kapatmamız için birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım. Bunu biran evvel el birliğiyle kaldırmamız lazım. Aksi takdirde, birikimini buraya verenlerin parası uçup gidecek. Ve o insanların vebali, günahı bizlerin boynunda kalacak. Ben her mercide gücümün yettiği, dilimin döndüğü kadar söylüyorum. Mücadeleme devam edeceğim” dedi.

 

“OY VERİRKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

 

Herhangi bir koltuk sevdasının olmadığını söyleyen Gündoğdu, “Koltuk sevdası olanlar oraya yapışmışlar, insanların hakkını savunmadan halen ‘Ben oda başkanlığına talibim’ diyorlar. Esnafa ne verdin? Kiranın önünü açtın. Odalar sadece aidat odası olmaktan çıkmalı. Odalar sadece bir belge vermek amacıyla faaliyet göstermiyor. Odaların amacı gerekirse kanun yoluyla, gerekirse mücadele ederek esnafın hakkını korumak. Ama bugüne kadar ne kanun yoluyla ne de mücadele ederek esnafın hakkını aradılar. Mücadele eden arkadaşların da önüne taş koydular. Oy verirken elinizi vicdanınıza koyun. Hakka girmeyin. İnsanların hakkını gasp ettirmeyin” diye konuştu.

 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

 

Kahvaltı programına S.S. Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş, Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adem İncehasan ve şoför esnafı katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU