“Basına yönelik her türlü baskı, kısıtlama ve sansür ortadan kaldırılmalıdır” 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Sarı Köşk'te Tekirdağ'da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi.

TEKİRDAĞ 26.07.2022 13:25:00 0
“Basına yönelik her türlü baskı, kısıtlama ve sansür ortadan kaldırılmalıdır” 

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Tekirdağ’daki gazeteciler ile Sarı Köşk’te bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizin gelişimine ivme kazandırmak için basına yönelik her türlü baskı, kısıtlama ve sansür ortadan kaldırılmalıdır” dedi. 

“DEMOKRASİNİN TAMAMLAYICI UNSURLARINDAN” 


Temel hak ve hürriyetlerden biri olan basın özgürlüğünün, demokrasinin tamamlayıcı unsurlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Kadir Albayrak, “Haber verme, denetleme, eleştirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basın, bireylerin haber alma özgürlüğüne hizmet etmektedir. Dünya genelinde basın özgürlüğü, demokratik gelişmişlikle doğru orantılıdır. II. Meşrutiyet'in ilanının ardından sansür uygulamasına son verildiği tarih olan 24 Temmuz 1908, Türk Basın tarihinde önemli bir gündür. Her ne kadar 114 yıl önce sansür uygulamasına son verildiği ilan edilmiş olsa da çok değerli basın emekçilerimiz ve demokrasiye gönül vermiş vatandaşlarımız halen basın özgürlüğü için mücadele vermektedir” ifadelerini kullandı. 


“DUYARLILIĞIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRMESİ ÜMİDİYLE” 


Demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizin gelişimine ivme kazandırmak için basına yönelik her türlü baskı, kısıtlama ve sansürün ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Kadir Albayrak, “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nün ‘basın özgürlüğü’ konusunda toplumsal duyarlılığımızı daha da güçlendirmesi ümidiyle, halkımızın haber alma özgürlüğüne hizmet eden değerli basın emekçilerimize meslek yaşamlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Başkan Albayrak, daha sonra gazeteciler ile sohbet ederek gündemi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde sürdürdüğü yatırımları değerlendirdi.


20. YÜZYILDA İNŞA EDİLDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin de restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Sarı Köşk'ün tarihi, teknik yapısı ve restorasyon süreci ile ilgili gazetecilere sunum yaptı. Sunumda Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi Barbaros Caddesi'nde bulunan ve 20. yüzyıl başında inşa edildiği tahmin edilen yapının, Cumhuriyet Dönemi'nde Milli Savunma Bakanlığı'na devredilerek karargâh ve askerlik şubesi görevi gördüğünden söz edildi. 


KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK


2018 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilen yapının restorasyon çalışmaları kapsamında rölöve, restitüsyon, restorasyon ve güçlendirme projelerinin Tekirdağ Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatıldığı, bu çalışmalar çerçevesinde ahşap ve taş mimari elemanların bozuk olanları değiştirilip, sağlam olanların onarımları yapıldığı ve yapıda güçlendirme çalışmaları ile bahçe düzenlemesinin de tamamlandığı belirtildi. Bir katı başkanlık makamı olarak kullanılan yapının diğer katları kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.
Etkinlikte daha sonra Başkan Kadir Albayrak ve basın mensupları tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kültürel mirasını geleceğe taşımak amacıyla restore edilen binaların geçmiş ve şimdiki durumlarını anlatan fotoğraf sergisi gezildi.


Haber / İrem BANÇO