Bakım Destek Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde yürütülen “Bakım Destek” Projesi kapanış toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 25.05.2022 17:17:00 0
Bakım Destek Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2 No’lu Konferans Salonu’nda önceki gün düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Özcan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Metin Akten, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

MULTU İLKBAHAR ADIYLA BAŞLADI

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, yapılan iş birliğinden çok memnun olduklarını belirtti ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit de, temelleri 2015-2016 yıllarında atılan ve ‘Mutlu Sonbahar’ adıyla başlayan projenin, ‘Mutlu İlkbahar’, ‘Mutlu Yaşlar’ ve bu yıl da ‘Bakım Destek’ adıyla tamamlandığını kaydetti.  

“MESLEKİ YETERLİLİKLERİNE KATKI SAĞLIYOR”

Rektör Prof. Dr. Şengörür de, “İş birliği projeleri; kurumların birbirini daha iyi tanımasına, toplumla olan bağımızın güçlenmesine, öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine ve mesleki yeterliliklerine katkı sağlıyor. Kırklareli Üniversitesi olarak iş birliği projelerine önem veriyor, projelerin her yıl artarak devam etmesi için paydaşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz.” dedi.

144 HANE ZİYARET EDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan sunumda, proje kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı 2. sınıf öğrencilerinin yatağa bağımlı hastaları evlerinde ziyaret ettikleri, 144 haneye 288 ziyaret gerçekleştirdikleri, projede görev alan 73 öğrencinin hastaların ağız bakımını, tansiyon ölçümünü, fizik tedavi uygulamalarını ve ilaçlarının kullanım takibini yaptıkları aktarıldı.

DENEYİMLERİNİ AKTARDILAR

Yapılan sunumu, video gösterimleri takip etti. Projede kapsamında ziyaret edilen hastalarla çekilen fotoğrafların derlenmesiyle oluşan videoların gösterimi sonrası, öğrenciler sahneye çıkarak yaşadıkları deneyimleri aktardı. Kapanış toplantısının sonunda, projede görevli akademik personel ve öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Haber / Erdal AYDIN