Atık suyun TESKİ’nin arıtma tesisine ait olduğu tespit edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından atık suyun TESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sultanköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne ait olduğunu tespit etti.

GÜNDEM 15.08.2022 18:40:00 0
Atık suyun TESKİ’nin arıtma tesisine ait olduğu tespit edildi

Marmaraereğlisi Kınıklı Deresi'nde siyah oluşumunun ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından atık suyun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sultanköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne ait olduğunu tespit etti. 


Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Marmaraereğlisi Kınıklı Deresi'nde siyah renk oluşumunun ardından Bakanlığımız denetim ekipleri incelemelerini yapmış, atık suyun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sultanköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne ait olduğunu tespit etmiştir. Denetim ekiplerimiz arıtma tesisi çıkışından gerekli analizlerin yapılması için atık su numunesi almıştır. Analiz sonuçlarında da alınan numunenin standartlara aykırı olduğu tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi. 


“TESKİ’NİN ŞEHRİMİZİ KİRLETMEYE HAKKI YOK
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da söz konusu kirliliğin TESKİ’nin ilk hatası olmadığını, daha önce de bu tarz sorunlar meydana geldiğini ifade ederek, “Hakikaten çok üzgünüm. Güzelim şehrimizi göz göre göre ne hale getiriyorlar. TESKİ’nin şehrimizi kirletmeye, doğamıza zarar vermeye hakkı yok. Bu ne iş bilmezliktir anlamak güç. Ya doğru düzgün yapsınlar işlerini ya da bırakıp gitsinler. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. 
Haber / Şaban KARDEŞ