“Anadoluyuz Biz Projesi” ile Bilecik’ten gelen öğrenciler Tekirdağ’ı gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” adlı projesi kapsamında Bilecik’ten gelen 40 erkek öğrenci, Tekirdağ’da bulunan tarihi ve kültürel alanlarını görme imkanı buldu.

GÜNDEM 13.08.2022 16:58:00 0
“Anadoluyuz Biz Projesi” ile Bilecik’ten gelen öğrenciler Tekirdağ’ı gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” adlı projesi kapsamında Bilecik’ten gelen 40 erkek öğrenci, Tekirdağ’da bulunan tarihi ve kültürel alanlarını görme imkanı buldu. Öğrenciler daha sonra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. 


Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, ülkemizin doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, çocukların daha önce hiç gitmedikleri şehirlerdeki tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması hedefiyle hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Bilecik’ten Tekirdağ’a gelerek Süleymanpaşa’da bulunan müze, tarihi Rüstem Paşa Cami ve sevgi evini ziyaret eden 40 erkek öğrenci, ziyaretlerinin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile bir araya geldi. 


“NE OLMAK İSTİYORSANIZ KENDİNİZ KARAR VERİN”


“Anadoluyuz Biz’’ projesi kapsamında Tekirdağ’a gelen öğrencilerle Tekirdağ Valiliği YİKOB Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, öğrencilerle sohbet ederek onlara Tekirdağ hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere “Ne olmak istiyorsanız kendiniz karar verin fakat verdiğiniz o kararları elde edebilmek için gayret sarf edin” tavsiyesinde bulunan Vali Yıldırım, “Gayret sarf etmeden hiçbir şey olmuyor. Yorularak ancak yapabilirsiniz. Hem eğlenin hem öğrenin diye bir formül yok. Öğrenmek istiyorsanız konforunuzdan fedakarlık yapacaksınız. Başkaları uyurken siz daha az uyuyacaksınız, başkaları oynarken siz daha az oynayacaksınız, başkaları eğlenirken siz daha az eğlenceye vakit ayıracaksınız. Lütfen kitap okuyun. Okumanızı ne kadar geliştirirseniz anlamanız o kadar gelişir. Anlamanız ne kadar gelişirse, karar verme süreciniz o kadar hızlanır ve daha doğru kararlar verirsiniz. Alternatifleri daha çabuk düşünürsünüz” dedi. 


“YARININ TÜRKİYE’Sİ SİZLERİN OMZUNDA YÜKSELECEK”


Vali Yıldırım “Yarının Türkiye’si sizlerin omzunda yükselecek. Sizler bizlerin yerini alacaksınız ve inanıyorum ki daha güzel işler yapacaksınız. Türkiyemizi daha güzel yerlere taşıyacaksınız. Bu sorumluluk bilinciyle hayata bakın” ifadelerini kullandı. Kabulü ve ilgisinden dolayı Vali Yıldırım’a teşekkür ederek çiçek taktim eden öğrenciler, Çorlu’yu ziyaret etmek üzere valilikten ayrıldı. 


Haber / İrem BANÇO