Aksoy, üretici ziyaretlerini sürdürüyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Demirköy’e bağlı Hamdibey Köyü’nde yaşayan üretici Bahtiyar Gürdal’ı yaban mersini tarlasında ziyaret etti.

GÜNDEM 25.05.2022 17:14:00 0
Aksoy, üretici ziyaretlerini sürdürüyor

Demirköy’de yaban mersini üretimi yapan Bahtiyar Gürdal’ı ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, doğal ürünlere olan talebin artması ile dünyada ve Türkiye'de tıbbi ve aromatik bitkilerin öneminin arttığını vurguladı.

“DOĞAL ANTİOKSİDAN BAKIMINDAN ZENGİN”

Aksoy, “Meyveler içerisinde özellikle üzümsü meyvelerin doğal antioksidanlar bakımından zengin olduğu ve yüksek antioksidan kapasitesi ile antosiyanin miktarına sahip oldukları bilinmektedir. İlçemizde 300 dekar üzümsü meyve üretim alanı mevcuttur. Bahtiyar beyin üretim alanında; 100 dekar aronia ve 80 dekar yaban mersini ekilişi mevcuttur” dedi.

 

“BİRÇOK ÜRETİCİYE ÖNCÜLÜK ETTİ”

Hamdibey Köyü'nde yaşayan Bahtiyar Gürdal’ın ‘Organik Tarım Sertifikası’ ile organik üretim yaptığını belirten İl Müdürü Aksoy, “Üreticimiz Bahtiyar Gürdal, 80 dekar yaban mersini ve 90 dekar alanda aronya üretimi yapmaktadır. Yaban mersininden dekara 600 kilogram, aronyadan da bin kilogram ürün almaktadır ve yaban mersini ürünlerini 7 Euro’ya peşin satmaktadır. Yapılan üretimde kullandığı çeşitler Nero ve Viking çeşitleridir. Uzun yıllar İstanbul'da ikamet etmiş ve köyüne dönerek üzümsü meyvelerin ekilişinde büyük rol oynamıştır. Atıl durumda olan arazilerini tarıma kazandırmış ve sertifikalı fidan üretimiyle de birçok üreticiye öncülük etmiştir” ifadelerini kullandı. İl Müdürü Aksoy, Gürdal nezdinde ülke ekonomisine katkıda bulunan bütün üreticilere teşekkür etti.

Haber / İrem BANÇO