Akreditasyon kuralları belirlendi

Sarayiçi Er Meydanı’nda 1-2-3 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak basın mensupları ile fotoğraf sanatçıları için Edirne Belediyesi akreditasyon konusunda yeni düzenlemeler

26.05.2022 19:03:00 0
Akreditasyon kuralları belirlendi

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak basın mensupları ile fotoğraf sanatçılarına ulusal ve uluslararası müsabakalarda uygulanan akreditasyon işlemi kapsamında sahaya giriş kartı verilecek.

 

SINIRLI SAYIDA KİŞİYE AKREDİTASYON YAPILACAK

 

Yapılan açıklama şöyle: “UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geçen yıl uygulanan akreditasyon işlemi bu yıl da aynen tekrar edilecektir. Bu kapsamda, Kırkpınar Güreşleri’nde görev yapacak basın mensuplarının akreditasyon işlemleri Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından ulusal ve uluslararası müsabakalarda uygulandığı şekilde gerçekleştirilecektir. Fotoğraf sanatçıları ile ilgili olarak da Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından belirlenecek sınırlı sayıdaki kişiye akreditasyon yapılarak saha giriş kartı verilecektir. Her iki kurumla gerekli yazışmalar yapılmış ve belirlenen tarihe kadar liste ve belgelerin Belediyemize ulaştırılması talep edilmiştir. Edirne merkezde bulunan ulusal ajans bürolarının temsilcileri ve yerel basın mensuplarının giriş kartları ise Belediye’de yer alan liste kapsamında düzenlenecektir. Yabancı basın mensuplarının akreditasyon işlemleri de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü ve Belediye ile ortak yapılacak çalışma ile gerçekleştirilecek. Bunlar haricinde 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için bireysel başvuru ile sahaya giriş kartı verilmeyecek”

 

BİLET FİYATLARI DA BELLİ OLDU

 

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için bilet fiyatları belli oldu. Biletler bu yıl 100 ile 150 TL arasında satışa sunulacak. Kırkpınar’a gelmek isteyen sporseverler, biletlere 26 Mayıs tarihinden itibaren www.biletix.com adresinden ulaşarak, satın alabilecek.

 

Haber / Menşure KARDEŞ