Akademisyenler kitaplarını takdim etti

Trakya Üniversitesi akademisyenleri Trakya Üniversitesive Kitabevi'nden çıkan kitaplarını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na takdim etti. Rektör Tabakoğlu, "Bu eserler; tarih, edebiyat, kültür ve me

GÜNDEM 24.01.2022 13:32:00 0
Akademisyenler kitaplarını takdim etti

Trakya Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Aziz Tekdemir, Doç. Dr. Bülent Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Atalay, Öğr. Gör. Haluk Kayıcı, Arş. Gör. Dr. Emin Ünsal, Arş. Gör. Dr. Şenay Öztürk Yılmaz, Arş Gör. Muhammed Tağ ile Ceren Yayınevi ve Kitapçılık sahibi Şeref Kurtiş Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette kısa süre önce raflarda yerini alan, Trakya Üniversitesi ve Türkiye’nin önemli üniversitelerinin akademisyenlerinin bölüm yazarlığı yaptığı Edirne’nin Ardı da Bayler isimli eserin yanı sıra müellifi oldukları eserleri de imzalayarak Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim ettiler.

 

“MEDENİYETİMİZE DAİR ÖNEMLİ İZLER TAŞIYOR”

 

Rektör Erhan Tabakoğlu, akademisyenlerin başarılı çalışmaları ile mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirterek, “Hocalarımızın bilimsel araştırmaları neticesinde birbirinden değerli eserler meydana geldi. Bu eserler; tarih, edebiyat, kültür ve medeniyetimize dair önemli izler taşıyor. Eserlerin bilhassa Edirne ve Balkanlar üzerine yazılmış olması Üniversitemizin uzmanlık alanına, vizyon ve misyonuna da hizmet etmektedir. Tarihimizde hala keşfedilmedik çok değerli hazineler olduğunu biliyoruz. Bu hazineleri araştıran, bulan ve günümüze taşıyarak bizlerle buluşturan kıymetli hocalarım ile Şeref Kurtiş ve Sabriye Cemboluk’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

TAKDİM EDİLEN ESERLER

 

Akademisyenlerin takdim ettiği eserler şu şekilde: “Edirne’nin Ardı da Bayler- Editörler: Haluk Kayıcı, Emin Ünsal, Sabriye Cemboluk. Yanbolulu Mustafa Şevki “Balkan Orduları 1908”-Çev: Haluk Kayıcı. Balkan Savaşı’nda Edirne Muhâsarası- Yay. Haz: Haluk Kayıcı. Mehmed Nâfi “Türk’ün Romanı”- Osmanlı Türkçesinden Çeviren: Haluk Kayıcı. Edirne’de Altı Ay Musavver Edirne Tarih-i Mahsûriyyeti- Haz: Haluk Kayıcı. H. 1105-1106 (M. 1693-1695) Tarihli Karaferye Kazası Şer‘iyye Sicili (Transkripsiyon ve Değerlendirme)- Şenay Öztürk Yılmaz”

 

Haber / Menşure KARDEŞ