Ahmet Yıldız, Gündem Özel’e konuk oldu

Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız, önceki akşam saat 21.30’da Marmara Haber, Çerkezköy Haber, Radyo Haber ve Trakya FM ortak canlı yayınında Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu oldu.

TEKİRDAĞ 22.03.2024 16:31:00 0
Ahmet Yıldız, Gündem Özel’e konuk oldu

2 saate yakın süren programda Ahmet Yıldız, Çerkezköy ile ilgili hayallerini, adaylık sürecini ve projelerini anlattı. 

 

22 yıldır siyaset meydanında olduğunu söyleyen Yıldız, “Çerkezköy halkının artık halk belediyeciliğine ihtiyacı var. Bunu gördük. Bizler de Çerkezköy halkına halk belediyeciliğini yaşatmak için bağımsız belediye başkan adayı olarak meydanlara indik. Artık halkımız parti belediyeciliğinden bıktı. ‘Biz hizmet etsek de etmesek de bizim burada 30 bin – 40 bin oyumuz var’ mantığıyla hareket eden partilere de ders vermek istedik. Çerkezköy halkını kimse cebinde görmesin” dedi. 

 

“BİZ PARTİLERLE YARIŞIYORUZ”

 

Adaylarla değil, partilerle yarıştığını söyleyen Yıldız, “Bağımsız adayın sahaya çıkması apayrı bir olay. parti belediyeciliği adı altında sahada çalışmak apayrı bir olay. Bağımsız olarak tamamen şahsınıza gönül vermiş insanlarla bir araya geliyorsunuz. Biz bütün çalışmalarımızı gönüllü ablalarımız, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, amcalarımız, ailemize katılan üyelerimizle birlikte yürütüyoruz. Bir partinin oturmuş bir sistemi vardır, taban oyu vardır. Partinin ana kademesi, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle başkanları vardır. Bağımsız aday olarak Ahmet Yıldız’ın şu anda 1 tane oyu var. Hangi şahsı aday koyarsanız sabit 20 bin - 30 bin oyla maça başlıyor. Ben 1 ile başladım hamdolsun. Yüz oldu, bin oldu, 10 bin oldu. Çerkezköy’de kazanacağımızı görüyoruz. 2015 bin nüfusumuz var. Gücümüzün yettiğince her eve yetişmeye çalışıyoruz. Biz burada partilerle yarışıyoruz” diye konuştu. 

 

“2019’DA VAHAP AKAY’I ORAYA OTURTAN SENSİN”

 

Samimiyetsizliğin olduğu bir siyaset aranasında olmadığını ifade eden Yıldız, “Kimseye gücüm yetmiyorsa, kendi irademe yetiyor gücüm. İnanmadığım hiç kimseyle bugüne kadar meydanlara inmedim. 22 yıllık siyaset serüvenimin içinde hiçbir zaman bizi arayan insanlara dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, siyasi parti gözetmeden hep koşmaya çalıştım. Kızgınlığımız şu, bugün AK Parti adayı Abdullah Öğe ’10 yıldır Çerkezköy halkı CHP’den zulüm gördü’ diyor. 2019’da Vahap Akay’ı oraya oturtan sensin. Bunu meydanlara inip anlatmak için yiğit lazımdı. Bizler de indik, anlatıyoruz. Tek gayemiz doğup büyüdüğümüz şehrimize hizmet etmek, hayallerimize gerçekleştirmek” dedi. 

 

“AK PARTİ’NİN KAYBETMESİ İÇİN MÜCADELE ETTİ”

 

2019 yılında Abdullah Öğe’nin aday adayı olduğunu anımsatan Yıldız, “Öğe 2014 yılının 10’uncu ayında AK Parti’ye üye oldu.  11’inci ayda ilçe başkanı oldu. Bu parti sayın Öğe’ye bir insanın siyaset arenasında 5 yılda, 10 yılda ya da 15 yılda gelebileceği yere 10 günde getirdi, ilçe başkanlığı makamı verdi. Aynı Öğe 2018 yılında milletvekili aday adayı oldu. O dönem biz yönetimdeydik. Şahsıyla ilgili bir problemim yok. Samimiyetsiz olduğunu bildiğim için yanlarında değilim. Milletvekili aday adayı olduğunda bu arkadaşı gişelerden karşıladık. O günkü yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber ilçe ilçe gezdik. 6’ncı sıra verildi. Tekrar çalıştık. Milletvekili olamayınca tekrar ilçe başkanı oldu. 2019’da Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Alamadı. Süleyman Kozuva başkanımızı kim belediye başkan adayı olarak atadı buraya? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Abdullah Öğe’nin, Süleyman Kozuva’nın yanında olup omuz omuza sahalarda çalışması lazımdı. O süreçte Abdullah Öğe ekibiyle beraber sahadan çekildi ve AK Parti’nin kaybetmesi için verebileceği tüm mücadeleyi verdi. Bugün çıkmış, ‘10 yıldır Çerkezköy halkı CHP’ye mahkum kaldı’ diye bağırıyor. Buna sen vesile oldun. O gün Süleyman başkanın samimiyetine mi inanmadın, yoksa onu atayan cumhurbaşkanımıza mı inanmadın, güvenmedin, yoksa davanın adamı mı değildin? Ben Abdullah Öğe’nin samimiyetine inanmıyorum. Samimiyetsiz hiçbir ortamda Ahmet Yıldız yoktur. Sayın Vahap Akay’ı da sayın Abdullah Öğe’yi de istedikleri platformda meydana davet ediyorum” diye konuştu. 

 

“ARKAMDA ÖNCE RABBİM, SONRA HALKIM VAR”

 

“Sizi aday olarak Süleyman Kozuva mı çıkarttı, Vahap Akay mı çıkarttı, Ahmet Yıldız’ın arkasında kim var?” sorusuna da cevap veren Yıldız, “Önce Rabbim, sonra 22 sene önce arkamda kim varsa bugün çığ gibi büyüdü, vatandaşım, halkım var. Süleyman Kozuva benim çok değer verdiğim bir ağabeyimdir. Bende yeri ayrıdır. Ama ben Ahmet Yıldız olarak hiçbir zaman siyasette kendi irademi kimsenin eline vermedim. Ahmet Yıldız artık bir kişiyi temsil etmiyor, binlerce kişiyi temsil ediyor. Bugün bize çık diyenler yarın otur derler, biz yine oturmayız. O yüzden biz bugüne kadar siyasetteki irademizi kimsenin eline vermedik, vermeyiz de. Süleyman abi, çıkmamam konusunda daha çok ısrarcı oldu. Biz Çerkezköy’ün kaderini 2 şahsın eline bırakmayacağım dedim ve çıktım. Vahap Akay ile ilgili de cevap vereyim. Ahmet Yıldız siyaset arenasında varken hiçbiri yoktu. Hiçbiri Ahmet Yıldız’ın rakibi dahi olamaz. Hepsinin siyasi karnesi belli. Bizim 22 yıllık bir siyasi karnemiz var” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’E ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”

 

Yıldız, “Benim her şeyim Çerkezköy. Çerkezköy’de kazandığımı, siyasi birikimi, hepsini Çerkezköy’e harcamak istiyorum. Çerkezköy’e çok şey borçluyum. O yüzden meydanlardayım. Az zamanda çok işler yaptık” diye konuştu. “Sokaklarda, mahallelerde, evlerde neler görüyorsunuz” sorununa da cevap veren Yıldız, “Çerkezköy halkından tekrar tekrar özür diliyorum. Çok geç kalmışız. 25-30 gündür meydanlarda geziyoruz. Vatandaşımızın çok derdi var. İstasyon Bağlık’tan beter, Veliköy Bağlık’tan beter. Bütün mahallelerimizde ayrı bir yara var. Yıl 2024, biz hala yol, su, park konuşuyoruz” dedi. Tüm mahallelerin eksiklerini ve sorunlarını bildiklerini söyleyen Yıldız, projelerini de anlattı. 

 

“PROJELERİMİZİ 3 YILDA YAPACAĞIZ”

 

Hiçbir mahallenin, hiçbir caddenin birbirinden üstünlüğünün olmadığını söyleyen Yıldız, “Yüce Rabbim bize bu görevi nasip ederse, halkımız da teveccüh gösterirse her mahallemize kreş yapacağız.Sadece bir annemiz, bir kardeşimiz çocuğunun kreş parası için çalışıyor, 10 bin TL. Bizler belediye olarak fiyatı en minimum seviyede tutacağız. Anlatacağım projelerin tamamını 3 yılda yapacağız. Çerkezköy halkının hakkıysa hangi makam olursa olsun gidip alırım. Kızılpınar’a, Veliköy’e gençlik merkezi yapacağız. Ambardere’de okullar bölgesinde gençlik merkezi yapacağız. Amfi tiyatroyu kaldırıp katlı otopark yapacağız. Kızılpınar kapalı pazaryeri var. Bir hizmet sadece yapılmış olmak için yapılmaz. Hizmet o bölgedeki vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilsin diye yapılır. 80 bin nüfuslu bir mahalleye o kapalı pazar alanı reva mı? Bizim yapacağımız kapalı pazaryeri projesi 3 katlı olacak. Bodrum kat 100 araç kapasiteli otopark olarak tasarlanacak. Veliköy’e de altı otopark olarak tasarlanan 3 katlı kapalı pazaryeri yapacağız. Kızılpınar’da Trakyum’un olduğu alana hamam yapacağız. Canlı hayvan pazarı ve kesimhane projesini hayata geçireceğiz. Sokak hayvanlarımız için çok güzel barınaklarımızı yapacağız. Bir belediye başkanı insanlardan sorumlu olduğu kadar hayvanlardan da sorumludur. Onlar bize Allah’ın emaneti. Kızılpınar’a yakışır şekilde Kocameşe Piknik Alanı yapacağız. Oyun alanları, yürüyüş yolları, kafeler, yapay göl olacak. Çerkezköy’ümüze yakışır bir hizmet olacak. Ev hanımları için evde iş imkanı, sağlayacağız. Yeni evli çiftlerimize 25 bin TL para desteği vereceğiz. Öksüz ve yetim çocuklarımız ile şehitlerimizin evlatlarına tam eğitim desteği vereceğiz. Deprem konusunda komisyon kuracağız.Toplu taşıma hatlarında düzenlemeye gideceğiz. 12 mahalle muhtarımız ile istişare içinde olacağız. Engelli kardeşlerimiz için engelsiz yaşam alanı yapacağız.Odalar birliği topluluğunu bir çatı altında toplayacağız. Halk ekmek noktalarındaki sıra kuyruğunu bitireceğiz.Genç kardeşlerimize 10 GB internet desteği vereceğiz. Mahallelerimizin su sorunlarına son vereceğiz. Kendim içmediğim suyu halkımıza içirmeyeceğim. Eski binalarımızın depreme dayanıklılığını kontrol edeceğiz” dedi. 

 

“ELİMDEN GELEN TÜM MÜCADELEYİ VERECEĞİM”

 

“Çerkezköy il olmalı mı?” sorusuna da cevap veren Ahmet Yıldız, “Çerkezköy için yapılması gereken ne varsa elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğiz. Çerkezköy’ün çıkarları için yapılması gereken ne varsa yapacağız. Bu konuda halkımız emin olsun. Ben kendime bir şey istemeye utanırım. Ama halk adına isterim, gerekirse kapıda yatarım” diye konuştu.

 

“ÖĞE, ÇERKEZKÖY’Ü YÖNETEBİLECEK BİR ADAY PROFİLİNDE DEĞİL”

 

Adaylıktan çekileceği iddialarının sorulması üzerine de konuşan Yıldız, “Abdullah Öğe Çerkezköy’ü yönetebilecek bir aday profilinde değil. Abdullah Öğe’nin samimi, omurgalı bir duruşu olsaydı 2019’da AK Parti Çerkezköy’de belediyeyi almıştı. Dün kime inandın da olmadın, bugün kime inandın da oldun orası şüpheli. Cüneyt Yüksel elini Çerkezköy’den çekmediği sürece, Çerkezköy’de AK Parti istediği hedefe gelemez. Kimse kusura bakmasın. Çerkezköy Sükeymanpaşa’dan yönetilemez. Abdullah Öğe’nin iradesi kendi elinde değil. Bir buçuk 2 yıl önce Melek Mosso olayı yaşandı. Bir sanatçı kalkıp da halka resmen hakaret etti. Buna karşı halk bir tepki gösterdi. Bu, ülke gündemine düştü. Siz bunu ısrarla sahneye çıkarıp bir de elini öptünüz. ‘Affettim.’ Siz kimsiniz? Size affetme hakkını kim veriyor? AK Parti Genel Merkezi Cüneyt Yüksel’i görevden aldı. Tekrar ne oldu da büyükşehire aday gösterdin? Madem doğruydu yerinde kalsaydı? Tekirdağ’da o durumdayken dahi Çerkezköy’ü yönetmeye çalıştı. Doğru tektir, bunu da söylemeye yürek lazım. Rabbim canımı almadığı sürece, bu nefes bu bedende olduğu sürece 31 Mart akşamı sandıklarımız açılana kadar sandıklarımızın başında olacağız” diyerek iddialara da son noktayı koydu. Çerkezköylülere seslenen Yıldız, 31 Mart seçimlerinde destek istedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU