Gözden kaçırmayın

2. Merkezi Derslik Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Kırklareli Valisi Uğur Turan, eşi Sayın Nihal Turan, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Raif Cergibozan, Kırklareli Üniversitesi akademik-idari personeli ile öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kadriye Eylem Özkaya Lassalle’nin yaptığı panele konuşmacı olarak Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Neslihan Küçükdoğan, Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hatice Özdemir, Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ülviye Çebi ile Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil Ünsal katıldı.
EN FAZLA KADIN İSTİHDAMI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA
Panelde konuşan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, diri ve bilgili olmayı gerektiren temposu yüksek bir görev icra ettiklerini belirterek insan odaklı çalışmanın önemine dikkat çekti. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Neslihan Küçükdoğan da en fazla kadın istihdamının yüzde 67’lik bir oranla Milli Eğitim Bakanlığında olduğuna belirtti.
“KADINLAR HER SÜREÇTE YER ALIYOR”
Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hatice Özdemir, bir kadın olarak çalışma hayatında yaşamış olduğu zorlukları ve bunların üzerinden nasıl geldiğini anlatırken, Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç̧. Dr. Ülviye Çebi de 25 yıl süresince tarım sektörünün Ar-Ge çalışmalarında görev yaptıktan sonra kendi kurumuna müdür olarak atandığını dile getirerek, “Kadınlar Ar-Ge’den üretime kadar her süreçte yer alıyor. Bunun da kıymetinin çok iyi bilinmesi gerekiyor” dedi. Panelin son konuşmacısı Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil Ünsal ise kadınların öncelikle bir anne olduklarını ve başarılı olmanın mutlu olmaktan geçtiğini belirtti. Panelin ardından konuşmacılara günün anısına plaket takdim edildi.
Haber / Selenay GEDİKLİ
Yorumlar
Yorum Yap