Gözden kaçırmayın

Yapılan açıklamada Kuş Gribi, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi, H1N1 ve Batı Nil Virüsü gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan sivrisineklerin daha az hareketli ya da hareketsiz olduğu kış döneminde yapılacak kışlak mücadele çalışmalarının ilkbaharda uçan sivrisinek miktarını büyük oranda azalttığı belirtildi.
KAPSAMLI BİR PROGRAM HAZIRLANDI
Bu yıl mücadele çalışmalarını erken başlattıklarını kaydeden belediye yetkilileri, “Sivrisinekler yumurtlama dönemlerinde durgun su çevrelerini tercih ediyor. Bu doğrultuda, göletler, dere kenarları, kullanılmayan yüzme, süs ya da bahçe havuzları, fosseptikler, doğal çukurlarda ve inşaat temellerinde oluşan su birikintileri, ağzı açık bırakılan su dolu variller, atık kova ve kaplar ile eski traktör, otomobil lastikleri gibi irili ufaklı üreme kaynaklarına yönelik kapsamlı bir ilaçlama programı hazırlandı ve Ocak ayı itibariyle uygulama aşamasına geçildi” dedi.
“GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK”
Süleymanpaşa’da sivrisineksiz bir yaz geçirmek için gereken tüm önemleri aldıklarını ve bahar ayları da dahil olmak üzere çalışmalara kesintisiz devam edeceklerini kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da “Geçtiğimiz yıl, seçim süreci nedeniyle aksayan mücadele çalışmaları sonucunda yaz aylarında sivrisinek sorunu ciddi bir şekilde hissedildi. Yeni yönetim olarak bu sorunu kontrol altına almak için büyük çaba harcadık, ek kaynaklar ve ekipmanlarla mücadeleyi güçlendirdik. Ancak en etkili çözümün, sivrisineklerin üreme dönemine girmeden önleyici çalışmalar yapmak olduğunun bilinciyle, bu yıl erken harekete geçtik. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Ocak ayı itibarıyla sahaya indi ve kapsamlı bir ilaçlama programı devreye sokuldu. Amacımız, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek ve benzeri zararlıların üreme alanlarını kontrol altına alarak, Süleymanpaşa’da yaz aylarını daha konforlu ve huzurlu hale getirmektir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızdan da özellikle bahçelerinde, açık alanlarında durgun su birikintilerini önlemeleri konusunda duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.
Haber / Erdal AYDIN
Yorumlar
Yorum Yap