Gözden kaçırmayın

Başkan Nallar: Trafik Park, Süleymanpaşa’ya çok yakışacakBaşkan Nallar: Trafik Park, Süleymanpaşa’ya çok yakışacak

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceğini belirten Tekirdağ İŞKUR yetkilileri, “Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır”  dedi.

DESTEKLENECEK PROJELER

www.iskur.gov.tr adresindeki “Başvuru Rehberlerine” göre hazırlanacak projelerin, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebileceğini kaydeden yetkililer, desteklenecek projelerle ilgili de bilgi verdi.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 6 ARALIK

Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği projelerinin destekleneceğini kaydeden yetkililer, “Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 6 Aralık 2024 tarihi saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerimize elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir. Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 20 bin TL. İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 80 bin TL. (tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde kira desteği sağlanmadığından en fazla 40  bin TL.) Kuruluş (demirbaş) desteği: Tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde; sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili demirbaş maliyetleri için vergiler dâhil en fazla 240 bin TL, diğer sektörlere ait projelerde: sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 300 bin TL.” bilgisini verdi.

DESTEKLENECEK DİĞER PROJELER

Desteklenecek diğer projeleri de “Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeleri, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,  engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler ve korumalı işyeri desteğine yönelik projeler” olarak sıralayan  yetkililer, “Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeleri kapsamında toplam tahsis edilecek bütçe miktarı, hiçbir şekilde tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde vergiler dâhil 240 bin Türk Lirasını, diğer sektörlere ait projelerde vergiler dâhil 300 bin Türk Lirasını geçemez. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze iletmesi gereklidir” dedi.

ELDEN YA DA POSTA YOLUYLA TESLİM EDEBİLİRLER

Yetkililer, engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumlarının projelerini hazırlayıp 6 Aralık 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yoluyla teslim edebileceğini belirtti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU