Gözden kaçırmayın

Bakanlık, o hilebazları ifşa etti: Utanç listesinde Tekirdağ’dan 7 firma varBakanlık, o hilebazları ifşa etti: Utanç listesinde Tekirdağ’dan 7 firma var

Pembe Festival etkinlikleri; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın çaldığı şarkılar ve marşlar eşliğinde Yelken Kulübü önünden başlayıp Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı’nda sona eren meme kanseri farkındalık yürüyüşüyle başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe kadınlar büyük ilgi gösterdi.

 

 

PEMBE FESTİVAL STANTLARI GEZİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Pembe Festival etkinlikleri kapsamında kurulan stantları tek tek gezdi, stantlarda yapılan çalışmalar ve ürünler ile ilgili yetkililerden bilgi alarak görüş alışverişinde bulundu. Başkan Yüceer, “Erken teşhis hayat kurtarıyor. Bunun için de önce farkındalık gerekiyor. Bu riskin olduğunu bilerek, nereye gideceğini, ne testler yaptıracağını, hangi aşamalardan geçeceğini bilmek, yani bu farkındalığı artırmak son derece önemli. Meme kanseri kadınların adeta kâbusu oldu. Kontrolü elden bırakmamak lazım. Bizlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak paydaşlarımızla birlikte hem bu farkındalığın yaratılmasında hem eğitim noktasında hem taramalar noktasında hem evde bakım, evde sağlık hizmetleri noktasında, sağlığın erişilebilir olması noktasında her zaman kadınlarımızın yanında olacağız” dedi.

 

 

“DAYANIŞMAMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Tekirdağ’da hiçbir kadının kendini çaresiz ve yalnız hissetmeyeceğini kaydeden Yüceer, “Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu özel etkinlikte farkındalık yaratırken, sağlığımıza dair önemli bilgiler edinip dayanışmamızı güçlendireceğiz. Hep birlikte daha bilinçli adımlar atacağımıza inanıyorum. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesi noktasında bize destek veren bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sevgili ablalarım, sevgili kız kardeşlerim iyi ki varsınız. Hep sağlıklı olun, sağlıkla kalın. Yaşasın farkındalık yaşasın erken teşhis yaşasın kadınlar. Herkese sağlık ve huzur dolu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin, Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) 2. Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol ve Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (ÇİSAD) Başkanı Nüvit Kırçuval da birer konuşma yaparak, meme kanserinde farkındalığın ve erken teşhisin önemine dikkat çektiler ve etkinliğin gerçekleşmesinde başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

 

MEME KANSERİNE KARŞI HEP BİRLİKTE ELELE BİLİMSEL SÖYLEŞİ

Pembe Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen; Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal’ın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Beyza Özçınar, Doç. Dr. Şule Karabulut Gür, Doç. Dr. Elif Yüce, Doç. Dr. Hilmi Tozkır, Yrd. Doç. Dr. Cihan Özgür ve Diyetisyen Serkan Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirilen bilimsel söyleşide meme kanseri her yönüyle el alındı. Meme kanserinde farkındalık ve erken teşhisin önemi, hastalığın belirtileri ile teşhis ve tedavi yöntemlerinin neler olduğu konusunda önemli bilgilerin verildiği söyleşiyi kadınlar büyük bir dikkatle takip ettiler. Pembe Festival’in bir diğer etkinliği de nefes egzersizi oldu. Nefesle Dönüştürücü Master Koç Arzu Pekünlü tarafından katılımcılara nefes alımı konusunda püf noktaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi ve nefes egzersizi yapıldı.

Haber / Buse AKIN