Gözden kaçırmayın

Başkan Gencan Akın’dan Rektör Hatipler’e ziyaretBaşkan Gencan Akın’dan Rektör Hatipler’e ziyaret

Edirne Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nda 13 gündem, 9 gündem dışı olmak üzere toplam 22 madde görüşülerek karar bağlandı.

TÜM MECLİS ÜYELERİNİ DAVET ETTİ

Meclis gündeminde yer alan Yerel Eşitlik Eylem Planı ile ilgili konuşan Başkan Gencan Akın, Atatürk’ün izinde Cumhuriyetin değerlerinden alınan güçle, her bireyin eşit haklara sahip olduğu toplumsal hayata aktif katıldığı ve fırsat eşitliğinin her alanda sağlandığı bir Edirne’yi hep birlikte inşa etmek istediklerini belirtti. Başkan Gencan Akın, “Bu çalışma Edirne için gerçekten çok kıymetli. Edirne aslında bu anlamda bir öncülük de ediyor. Biz bu çalışmalarımızın sonucu ile ilgili geniş katılımlı bir çalıştay da gerçekleştireceğiz” diyerek siyasi parti gözetmeksizin tüm meclis üyelerini bu çalıştaya davet etti.

KÖPEK KÖYÜ VE DOĞAL YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK

Meclis gününün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne denk gelmesiyle birlikte Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, belediye tarafından oluşturulmasına karar verilen Köpek Köyü ve Doğal Yaşam Alanı hakkında da bilgiler verdi. Hayvan hakları ve yasa konusunda bütün yerel yönetimler olarak çok ciddi sıkıntı yaşadıklarını ve bir hukukçu gözüyle eleştirdiği birçok nokta olduğunu belirten Gencan Akın, “Bir hayvansever olarak bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ve Edirne Valiliği ile birlikte iş birliği yaparak bir alan tahsisi yapacağız. Tüm kurumlara destekleri ve yaklaşımları için teşekkür ediyorum” dedi.

“EDİRNE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”

Bir önceki mecliste Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün kurulduğunu ve bunun Edirne için son derece önemli olduğunu belirten Av. Filiz Gencan Akın, “Tarım şehrimiz Edirne’de olan büyük bir eksikliği de yerine getirmiş ve tamamlamış olduk” ifadesini kullandı. Ardından 6 ay süreyle görev yapmak üzere Tarım ve Hayvancılık Komisyonu kuruldu. Komisyona; İsmail Sancak Çavuşu, Engin Çoğal, Sergen Kuru, Osman Recai Koçaşlı ve Yusuf Tekden seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Üyeliği içinse Nurcan Pektaş seçildi. Edirne Arama ve Kurtarma Derneği (EDAK) ile ortak hizmet ve protokol yapılmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi. Bahsi geçen madde ile ilgili konuşan Başkan Gencan Akın, “Seçildiğimiz günden bu yana hem Afet İşleri Müdürlüğü’müzde hem de kurduğumuz komisyonda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimizde meydana gelebilecek afetlerle ilgili gerekse Edirne’nin stratejik konumuyla ilgili İstanbul’da yaşanabilecek olan depremin getireceği sorumluluğun farkındayız. Bu konudaki çalışmalarımızı da derneklerle de güçlendirmek istiyoruz. Bu anlamda EDAK’la bir protokol imzalayacağız. Bu konuda güzel işler yapmak için güçlenmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

14 EKİM’DE YEMEK DAĞITIMI BAŞLIYOR

Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirnelilere müjde de verdi. Kentteki yeşil alanlar, kent lokantası ve okul yemeği ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gencan Akın, “Şehrimizde yeşil alanları korumak ve yeni alanlar yaratmak konusunda ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Parklarımızı yeniliyoruz, ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda her zaman özenli, dikkatli ve çevreyi ve doğayı öncelikleyeceğimizin sözünü vermiştik. O yüzden buradan Edirneli hemşehrilerimize de 29 Ekim’e kadar birçok park ve yeşil alanın açılışını yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Aynı zamanda yine kent lokantası ile ilgili verdiğimiz sözler vardı. Bunu da 29 Ekim’e kadar tamamlamış olacağız. Öğrencilerimiz için, Meclis Üyemiz Engin Çoğal ve başkan yardımcılarımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde 14 Ekim itibariyle de okul yemeği vereceğimizin sözünü vermiştik. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı tamamladık” İfadelerini kullandı.

SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Edirne Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, 17-23 Temmuz tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Anma 7. Balkan Şampiyonası Avrupa Kupası’nda ikinci olan milli takım sporcuları Cem Akman ve Elif Dağ’a ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ