Gözden kaçırmayın

Bakanlar, bölgedeki gelişmeler hakkında TBMM’yi bilgilendirecekBakanlar, bölgedeki gelişmeler hakkında TBMM’yi bilgilendirecek

Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek Minik TEMA (Anaokulu), Yavru TEMA (İlkokul), Ortaokul TEMA ve Lise TEMA Eğitim Programlarının Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan iş birliği anlaşması sonucu imzalanan protokole göre gerçekleştiğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm okulların yazılı olarak bilgilendirildikleri kaydeden Çoğal, “Programın amacı, çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini artırmak. Program başvuruları 11 Ekim tarihine kadar devam edecek. Programın materyalleri vakıf tarafından temin edilecek, eğitim, öğretmenler tarafından sınıf veya bahçede yüz yüze uygulanacak. Programın sonunda eğitimi uygulayan öğretmene dijital katılım belgesi elektronik ortamdan gönderilecek” dedi.

14 BİN ÇOCUĞA ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

TEMA Vakfı Eğitim Programları ve Projeleri’ne başvuru yapmak isteyen öğretmenlerin, TEMA Vakfı internet sitesinde yer alan online form üzerinden başvurularını bizzat yapabileceğini kaydeden Çoğal, “Ayrıca Tetra Pak’ın desteğiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Sıfır Atık Eğitim Projemize 6. yılında devam ediyoruz. Proje ile çocukların, doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi vb. konularında farkındalık geliştirmeleri ve sıfır atık yaklaşımını tanımaları amaçlanıyor. Sıfır atık eğitimlerinde 5D modeli ile (Düşün ve gerekli değilse tüketme, daha az tüket, değerlendir ve yeniden kullan, değiştir ve farklı amaçla kullan, dönüştür ve doğa kazansın) çocuklara sıfır atık kavramının tanıtılması hedefleniyor. Proje, iliniz dâhil 50 ilde uygulanacak olup, aralık ayı sonuna kadar yaklaşık 5 bin okul öncesi (5+yaş) ve yaklaşık 9.000 ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf) olmak üzere toplam 14 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor” dedi.

BAŞVURULAR 9 EKİM’E KADAR SÜRECEK

İl Temsilcisi Çoğal, 26 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında yürütülecek olan Sıfır Atık Projesinin başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususları da belirtti. Çoğal, “TEMA Vakfı Doğa Eğitim Programları ve Projeleri’ne katılmak isteyen gönüllü öğretmenlerin başvuruları TEMA Vakfı internet sitesinde yer alan ve öğretmenler tarafından bizzat doldurulması gereken online form aracılığıyla alınmaktadır. Projenin uygulama yöntemi şu şekildedir: Projelerde yer almaya gönüllü olan öğretmenlerin başvuruları İl Temsilcileri ve İlçe/Mahalle Sorumlularının yönlendirmesiyle TEMA Vakfı web sitesi üzerinden alınacak. Uygulamalar gönüllü öğretmenlerin sınıflarında gerçekleştirilecek. Projeye katılan öğretmenlere uygulama sonrası dijital katılım belgesi gönderilecek. Proje materyalleri projeye katılan sınıflardaki çocuklar için başvuru süreci tamamlandığında gönderilecek” dedi. Çoğal, şartları uygun olan öğretmenlerin, sınıfları adına vakıf veri tabanı üzerinden başvuru yapmak istemeleri durumunda; Edirne’de bulunan temsilcilik ve ilçe sorumlulukları sosyal medya hesaplarının doğrudan mesaj bölümünden veya  https://www.tema.org.tr/temsilcilikler adresinde yer alan temsilci/sorumlu telefon numarasından ulaşarak konu ve başvuru hakkında daha detaylı bilgi alabileceğini de belirterek, Edirne’de bulunan tüm idareci, öğretmen, veli ve çocukların başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini temenni etti.

Haber / Buse AKIN