Gözden kaçırmayın

Mahallenin sorunlarını Başkan Özcan’a ilettilerMahallenin sorunlarını Başkan Özcan’a ilettiler

Törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bugün Edirne’mizin gurur duyduğu, gerçekten de hayatını millete adayan hem Şükran ablamıza hem de Ali Abimize buradan vefa duygularımızı belirtmek için toplandık.  Koskoca bir hayat. Vakfedilmiş bir hayat. Ali Abimiz 60 yılı aşkın yorgancılık yapıyor. Şükran Hanım 50 yılı aşkın süredir kuaförlük yapıyor. İlk kez ilimizde bir kadın esnafımıza şet kuşanma töreni yapacağız. Bu da bizim açımızdan çok önemli. Bundan sonra da hepimizin millet olarak gurur duyduğu esnaflarımızın, ailelerimizin yetişmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

1200’LÜ YILLARDA BAŞLAMIŞ BİR GELENEK

Ahilik geleneği ile birlikte bizi biz yapan ahlak, paylaşma, dayanışma, cömertlik gibi değerlerin önemine vurgu yapan Vali Sezer; “Ahilik geleneği 1200’lü yıllarda başlamış ve halen devam eden bir gelenektir. Bu geleneğin içerisinde bir ruh var. Bu ruhun devam ettirilmesi, toplumun inşa edilmesi adına çok önemli” diye konuştu.

“YILIN AHİSİ SEÇİLEN İLK KADIN OLMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Edirne’nin ilk kadın ahisi Şükran Çetin de “Uzun yıllar bu mesleği öğrendim. Okudum ve çalıştım. Edirne’de yılın ahisi seçilen ilk kadın olmak beni çok mutlu etti” dedi. Ali Bıyık da, “Bizleri buna layık gören herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Vali Yunus Sezer, yılın ahileri seçilen, Edirne’nin ilk kadın ahisi Şükran Çetin ile Ali Bıyık’a üzerinde “ahlak, adalet, devlet, akıl, ahilik” yazılı kuşağı takdim etti.

Haber / İrem BANÇO