Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası’nda Şet Kuşanma Töreni yapıldı37. Ahilik Haftası’nda Şet Kuşanma Töreni yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği’nin başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında Ağustos ayında Adıyaman’da düzenlenen toplantıda, birlik olarak deprem bölgesindeki illere çeşitli desteklerde bulunulması kararı alınmıştı.

 

 

PARK ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ

Toplantıya katılan, aynı zamanda birlik encümen üyesi olan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın da Adıyaman Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’nde belirlenen alana yapacağı çocuk parkına destek olma kararı aldı. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden bir ekip, gerekli ekipmanlarıyla birlikte Adıyaman’a giderek belirlenen alanda yürütülen park yapım ve mevcutların onarım çalışmalarına katıldı.

“İKİ KENTİMİZİN KARDEŞLİĞİNİN SİMGESİ OLACAK”

Depremde ağır hasar alan Adıyaman’a ve oradaki çocuklara bu birlik ve dayanışma hizmetini sunmaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Ağustos ayı Belediye Meclisi’nde Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir olunması kararı aldıklarını hatırlatarak, “TBB toplantısı sırasında kentte yaptığımız inceleme sonucunda böyle bir karar aldık. Adıyaman 6 Şubat depreminde ağır hasar alan illerden biri. Görüşmelerimizde orada bir çocuk parkı yapılacağı anlatıldı. Edirne Belediyesi olarak biz bu işe destek olma kararı aldık ve belirlenen alana ekiplerimizi, ekipmanlarımızı Adıyaman’a göndererek çocuk parkının yapım çalışmalarına katıldık. Şu anda ekiplerimiz bu çalışmalara destek oluyorlar. Adıyaman’daki çocuklarımızın yüzünü güldürmek için kardeş şehirleri Edirne Belediyesi olarak onlara küçük bir hediye sunuyoruz. Bu park Adıyaman Halkıyla kurduğumuz dayanışma köprüsü, iki kentimizin kardeşliğinin simgesi olacak” dedi.

“TEŞEKKÜRLER EDİRNE”

 Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise parkın yapımının başlamasının ardından Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle birlikte sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’a teşekkür etti. Tutdere, paylaşımında “Bugün Esentepe Mahallemize Türkiye’nin en batısından Edirne’den bir dost eli uzandı. Bu dayanışma, Adıyaman ve Edirne arasında kalıcı bir kardeşlik bağı kuracaktır. Adıyaman’dan Edirne’ye ve Edirne Halkına en derin saygılarımızı, sevgilerimizi iletiyoruz. İnşallah Adıyaman ile Edirne arasında kurulan bu dostluk köprüsü daim olacak ve her iki kentin halkları bundan sonrada karşılıklı kardeşlik ve dayanışma içerisinde olacak. Biz Belediye başkanları olarak halklarımız arasındaki, şehirlerimiz arasındaki kardeşliği ve dayanışmayı bundan sonra da büyüterek ve daha da geliştirerek gelecek nesillere aktaracağız. Adıyaman’dan teşekkürler Sayın Filiz başkanım, teşekkürler Edirne” ifadelerini kullandı.

Haber / İrem BANÇO