Gözden kaçırmayın
Başkan Nallar: Trafik Park, Süleymanpaşa’ya çok yakışacakTEKULAŞ filosuna katılan yeni otobüsler ve TESKİ filosuna kazandırılan hafif ticari araçlar için düzenlenen tanıtım programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programda konuşan TEKULAŞ Müdürü İlyas Küçükmidil ve TESKİ Genel Müdürü Mehmet Ali Şişmanlar araçlarla ilgili bilgi verdi.
“TEKİRDAĞ HALKININ TÜM YATIRIMLARA İHTİYACI VAR”
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar da programda yaptığı konuşmada bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’i kutladı. 11 yıl önce Tekirdağ Büyükşehir ilan edildiğinde sıfırdan başlayan bir büyükşehirin bugün 1 milyon 200 bin nüfusa sahip olduğunu ve her gün yeni yeni hizmetleri iktidardan değil yerel yönetimlerden aldığını kaydeden Yontar, “Biz bu yatırımların fazlasını vergi veren bir il olarak daha fazla yatırımın hükümetten gelmesini de bekliyoruz. Yerel yönetimler ilimizde yaşayan herkese ulaşmaya çalışıyoruz ama bizim önceliğimiz hükümetten olmalı. Bakanlar buraya gelip sadece 2 tane iktidar belediyesini ziyaret edip diğer belediyeleri yok saymamalı. Bu şehir hepimizin. Ne AK Parti’nin, ne CHP’nin, ne MHP’nin. Tekirdağ halkının tüm yatırımlara ihtiyacı var. Valilikten sonra ziyaret edilmesi gereken yer Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi. Bunu aslında bakanlar 11 yıldır ihlal ediyorlar. Ama bizim iktidarımız yakın. Bu ihlaller bizim iktidarımızda olmayacak” dedi.
“TEKİRDAĞ’IN HER ALANINI GÜÇLENDİRMENİN GURURU İÇERİSİNDEYİZ”
Tanıtımın yapılacağı alana kadın şoförlerle birlikte otobüsle gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin son 5 aylık dönemde gerçekleştirdiği önemli hizmetleri anlattı. Candan Belediyecilik şiarıyla çocuklardan gençlere, kadınlardan yaş almış büyüklere kadar her insana dokunmanın, Tekirdağ’ın her alanını güçlendirmenin gururu içinde olduklarını söyleyen Yüceer, yeni araçlarla daha etkin ve daha güçlü bir şekilde hizmet vereceklerini ifade etti. Yaptıkları bu yatırımla kiralama yöntemine göre, milyonlarca liralık tasarruf sağlayacaklarını dile getiren Yüceer, “Bu yüzden kiralama yerine satın alma, öz malımızı artırma kararı aldık. Bu araçlardan her biri, şehrimize kazandırdığımız öz varlıklardır. Çünkü bu şehir bizim, bu kaynaklar sizin. Bu kaynaklar, Tekirdağ halkının. Biz, her kuruşun hesabını vermeye hazır bir belediye olarak, her yatırımı, her adımı geleceğin Tekirdağ’ı için atacağız” dedi.
“41 ARACIMIZI TESKİ’YE VERDİK”
TESKİ’nin hizmet araçlarının tümünü öz varlık haline getirmelerinden dolayı gururlu olduğunu belirten Candan Yüceer, “Araç havuz sistemiyle daha verimli, daha tasarruflu bir sisteme geçtik. Artık tüm idarecilerimiz, belediye işleriyle ilgili herhangi bir işlemde araç havuz sisteminden karşılayacağı araçları kullanacak. Bir diğeri, belediyemiz kemer sıktı. Hani size de sıktırıyorlar ya başımızdakiler. Biz de dedik ki, o kemeri önce bizim sıkmamız lazım. Sağ olsun, bütün çalışanlarımız, yol arkadaşlarımız da kemerlerini sıktı. 20 binek, 21 de pikap aracı Büyükşehir bünyemizden çıkarıp TESKİ’ye verdik. Araç kiralama yöntemine gitmek üzere girişimde bulunan TESKİ’mize dedik ki, kiralamayı kapatalım. Bakın, bütün hizmet araçlarının tamamına yakınını kiralama yöntemiyle temin etmeye çalışan TESKİ’mize, Büyükşehir bünyemizden 41 aracımızı verdik. Yetmedi, üstüne filomuza dahil ettiğimiz 100 adet aracı hizmet süreçlerine dahil ettik. Bugün TESKİ’nin hizmet araçlarının tümü, öz malımız olmuş durumda. Bu bizim için çok büyük gurur, çok büyük mutluluk. TESKİ’nin şu anda 34 aracı burada, 66 araç da inşallah bir-iki gün içinde araç filomuza katılacak. TESKİ, İş makinelerinin yüzde 60’tan fazlasını kiralama yöntemiyle temin ediyor maalesef. Biz çalışmalarımızı başlattık ve kendimize hedefler koyduk. İnşallah kısa süre içerisinde iş makinelerimizin tamamını da öz malımız haline getireceğiz. Bunlar hepsi Tekirdağ’ımıza kazandırdığımız öz değerlerimiz” diye konuştu.
“BARAJLARA İHTİYACIMIZ VAR”
Tekirdağ’da kullanılan suların yüzde 88’inin yer altı sularından karşılandığını söyleyen Yüceer, “Bu maliyet demek. Elektriğe ve kullanılan araç ve ekipmanlara gelen zamları biliyorsunuz. Yüksek bir maliyetle su çıkarmaya çalışıyoruz. Nüfus artışı ve sanayi kullanımı nedeniyle her geçen yıl daha derin sondaj yapıldığı için su kaynaklarımız tükeniyor. Bizim barajlara ihtiyacımız var. Diğer illere yapılan barajlara Tekirdağ’ın da ihtiyacı var. Bu bizim hakkımız. Ödediğimiz vergilerin, alın terimizin; coğrafyamızın sanayisiyle, tarımıyla, aldığı göçle nedeniyle bu barajlara ihtiyacımız olduğunu DSİ’ye ilettik. Ayvacık Barajı’mız bitiyor. Biz de projemizi hazırladık, hazırlıklarımızı yaptık. 21 kilometrelik su hattıyla beraber Kapaklı’mızın ve Saray’ımızın su sorununu çözmüş olacağız. Onun müjdesini buradan veriyorum. Ama yetmez; Ergene’mizin, Çorlu’muzun, Çerkezköy’ümüzün ve Marmareeğilisi’mizin su sorununu çözecek Kızılağaç, Kömürköy, Balaban Barajımız var. Bunun yapımını hızlandırması için de gerekli çalışmalarımızı el birliğiyle yapacağımızın müjdesini veriyorum. İnşallah bu sorunları çözdüğümüzde sizlere yakışan hizmeti sunacağız. Marmaraereğlisi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi çalışmalarımız devam ediyor. Şarköy ve Yeniçiftlik İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerimizdeki çalışmalarımız son aşamaya geldi. Muhtelif mahallerimizde yağmur suyu hattı ve menfez yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla yararlanmak için güneş enerjisi santralleri yapımına hız verdik. Tekirdağ’ımızın dört bir yanını GES’lerle donatacağız” dedi.
“RAYLI SİSTEMİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ”
Tekirdağ ulaşımında raylı sistemin temellerini atacaklarını kaydeden Yüceer, “Tekirdağ’ımızın hızla büyüyen nüfusuna, hareketliliğine, ek sefer taleplerine, öğrencilerimizin ulaşım ihtiyacın cevap vermek, özellikle ilçeler arası hizmet veren hatlarımızda hastaneler ve okullar başta olmak üzere ulaşımı kolaylaştırmak adına araç filomuza 16 yeni otobüs ekledik. Saray’dan, Kapaklı’dan, Çerkezköy’den, Çorlu’dan Şehir Hastanesi’ne ulaşmaya çalışan hastalarımız, yaş alan bireylerimiz çok zorlanıyordu. Bu ihtiyacı gidermek için 58 koltuklu, 4 büyük otobüs alarak özellikle ilçeler arası ulaşımı daha konforlu, daha güvenli hale getirdik. Tabii yetmez; bu sadece bir başlangıç. Toplu ulaşım sorunu olan hiçbir mahallemiz kalmayacak dedik. Göreve geldiğimiz andan itibaren kıymetli yol arkadaşlarımızla beraber yoğun mesailerle 33 yeni güzergâh oluşturarak halk pazarının olduğu günlerde kırsal mahallelerden ilçe merkezlerine ulaşımı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Birçok okul bölgesinde sefer sayılarını artırdıklarını, akıllı durak sayısını 8’den 15’e çıkardıklarını söyleyen Yüceer, ulaşım altyapısını güçlendirmek için raylı sistem projesi hazırladıklarını, önümüzdeki süreçte bunu hayata geçireceklerini söyledi.
“AFETLERE DİRENÇLİ BİR KENT HALİNE GETİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Gıda ve Tarım Teknolojileri şirketini kurduklarını söyleyen Yüceer, “Halk Süt, Halk Et, Halk Ekmek sözümüz var. Hem üreticilerimizi destekleyeceğiz hem de bu ürünleri dar gelirli vatandaşlarımızla buluşturacağız. Tekirdağ’ımızı tarımıyla güçlü olarak tüm dünyaya göstereceğiz” dedi. Süleymanpaşa’ya 50 dönümlük kiraz bahçesi yapacaklarını kaydedenYüceer, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek “Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak, planlı güvenilir yaşam alanlarını oluşturma hedefiyle Kentsel Dönüşüm Anonim Şirketi’miz TEKDAŞ’ı kurduk. İnşallah vatandaşlarımızı daha sağlam konutlarla buluşturacağız. Altınova Mahallemizde 3 bloktan oluşan proje ihalesi tamamlandı. Barınma alanlarımıza su ve kanalizasyon iletimini sağladık. Tekirdağ Afet Koordinasyon Merkezi TAKOM’un kurulum çalışmalarına devam ediyoruz. Tekirdağ’ımızı afetlere dirençli bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“11 İLÇEYE 11 KREŞ SÖZÜMÜZ VAR”
11 İlçeye 11 Kreş sözlerinin olduğunu söyleyen Yüceer, “Bunun ilk etabı olan Şarköy’deki kreşimiz bitmek üzere. Muratlı ilçemizde yer tahsisi ile ilgili sorunumuzu çözdük. Diğer ilçelerimiz ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bu dönem içinde 11 ilçemizde 11 kreşimiz olacak. Bunun beraberinde taziye evi ve düğün salonları taleplerimiz var. Bu projelerimizi de hayata geçireceğiz. Şehrimizin tarihine, köklü mirasına sahip çıkarak tarihi binalarımızı restore edeceğiz ve onları yaşam alanlarına dönüştürerek hem kültürel hem tarihi mirasımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.
“TEKİRDAĞ BİZE ATALARIMIZDAN KALAN EN KIYMETLİ MİRAS”
Yüceer, “Geleceğin Tekirdağ’ını planlıyoruz. Tekirdağ bize atalarımızdan kalan en kıymetli miras… Bu mirası gelecek nesillere en güçlü şekilde bırakmalıyız. Bugün attığımız her adım yarının temellerini daha da sağlamlaştıracak. İşte bu nedenle kentimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz için Tekirdağ’ı geleceğe daha güçlü taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Sağlıkta, eğitimde, turizmde, altyapıda, üstyapıda kentimizi daha iyi hale getirmek ve halkımızın her sorununa çözüm bulmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Başarılarımız güzel Türkiye’miz için bir mihenk taşı olacak, tüm dünyaya bir rol model şehir sunacağız. Durmadan arı gibi çalışmaya, her bir hemşehrimin sorununu dinleyip hızlıca çözüm bulmaya, huzur ve refahınız arttırmaya devam edeceğiz. Tekirdağ’ı güçlendirmek için ‘Önce Tekirdağ’ diyerek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU
Yorumlar
Yorum Yap