Gözden kaçırmayın

Yetenek sınavı sonuçları açıklandıYetenek sınavı sonuçları açıklandı

Toplantıda konuşan Kaymakam Güler, amaçlarının  çocukların eğitim ve öğretimini güvenli ve huzurlu bir ortamda sürdürmelerini sağlamak olduğunu belirterek “Gençlerimizin okul çevrelerinde ve okul yolunda karşı karşıya kalabilecekleri her türlü olumsuzluğun önüne geçmek, okul çağında bulunan çocuklarımızın güvenli yolculuk yaparak, okullarına sağ salim giderek eğitimlerini almaları ve eğitimlerinden sonra yuvalarına dönmelerini sağlamak için toplantıya katılan bütün arkadaşlarımızla işbirliği içerisinde koordineli çalışmak zorundayız” dedi.

“RİSK ANALİZİ DEĞERLENDİRMESİ YAPMAK DURUMUNDAYIZ”

Eğitim konusunun sadece Milli Eğitimin meselesi değil, bütün toplumun, kamu kurum ve kuruluşlarının en temel sorunu ve en başta gelen uğraş alan olması gerektiğini vurgulayan Güler, “Bütün meselemiz güvenli bir eğitim ortamı oluşturarak çocuklarımızın geleceğini güven altına almaktır. Okul çevresindeki suçların türleri, sayıları ile okulların fiziki güvenliği dikkate alınarak, risk analizi değerlendirmesi yapmak durumundayız. Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgelerine göre okul idaresinden alacakları bilgiyle okul çevresindeki risk analiz haritalarının hazırlanması gerekmektedir” dedi.

GÜVENLİK ÖNCELİKLERİNE GÖRE SINIFLANDIRILIYOR

Okulların, güvenlik önceliklerine göre 1, 2 ve 3. derece okullar olarak sınıflandırıldığını kaydeden Güler, “1. Derece okullarımızda sürekli olarak güvenlik görevlisi görevlendirdik. Bundan sonra da bu görevlendirmeler devam edecektir. 2.derece okullarımızda görevlendirilen kolluk görevlileri ve özel güvenlik görevlileri, güvenli eğitim koordinatörü olarak görev yapmaktadırlar. Ayrıca okul giriş ve çıkış saatlerinde devriye ekiplerimiz tarafından tedbirler alınarak, okul önlerinde görülebilir noktalarda ve çocukların giriş ve çıkışlarını izleyebilecekleri bir alanda konuşlandırılarak hem caydırıcılık hem de çocuklarımıza ve ailelerine güven sağlamak üzere bulunmaktadır” diye konuştu.

“TÜM OKULLARDA GÜVENLİK KAMERALARI KURULMUŞ DURUMDA”

Bütün okullarda güvenlik kamera sisteminin kurulduğunu kaydeden Güler, “Hedefimiz bütün okullardaki güvenlik kamera sistemlerinin kent güvenlik sistemine dâhil edilmesidir. Güvenlik kamera sistemleri okul bahçesini ve okul giriş-çıkış noktalarını görebilmelidir. Okul çevresinde bulunan internet kafelerle ilgili olarak ders saatlerinde çocuklarımızın eğitimlerini aksatarak, internet kafelerde vakit geçirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Şayet 12 yaşından küçük çocukları kabul eden internet kafe ve oyun salonları varsa okul müdürlerimiz, okul aile birliklerimiz bize iletmeleri takdirde haklarında gerekli yasal işlemleri yapacağız” dedi.

“AĞIR VE CAYDIRICI CEZAİ İŞLEM YAPACAĞIZ”

Okul çevresinde bulunan büfe ve marketlerde çocuklara açık sigara satışının önlenmesi konusunda da çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Güler, “Tespiti halinde ağır ve caydırıcı cezai işlem yapacağız. Okul idaresince çocuklarımıza bu yerlerde sigara satışının yapıldığının tespit edilmesi halinde bizlere haber verecekler ve biz de gerekli işlemleri yapacağız. Şiddeti olağan gösteren sanal ortamda oynanan oyunlardan çocuklarımızın olumsuz etkilenmemesi için kendileri ve aileleriyle iletişim içerisinde olunacak karşı karşıya kalınacak risk ve tehlikeler anlatılacaktır. Çocuklarımızı spor alanlarına yönlendirmek için gerekli çalışmaları yapacağız.Okul çevresinde bulunan parklarda uyuşturucu madde kullanan veya satmak isteyen kişilerin çocuklarımız ile irtibata geçmelerine asla fırsat vermeyeceğiz. Okul giriş-çıkış saatlerinde kolluk görevlileri okul çevresinde bulunan park ve bahçeleri denetleyeceklerdir. Narkotik ekipleri ve İl Müdürlüğü ekipleri endişe ettiğiniz, ihbar ettiğiniz konularda müdahale edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELEN HER TÜRLÜ GAYRETİ SARF EDECEĞİZ”

Bir diğer konunun da okullardaki trafik tedbirleri olduğunu ifade eden Güler, “Okul yolu ve okul önlerindeki trafik güvenliğini mutlaka trafik ekiplerimiz ile sağlayacağız. Okullarımızda Emniyet ve Jandarma görevlilerince öğrencilerimize trafik eğitimi verilecektir. Öğrenci servisi kullanan şoförlerimizin, servislerde çalışan personellerin güvenlik soruşturmasını ve arşiv araştırmasını mutlaka yapacağız. Çocuklarımızı teslim ettiğimiz görevlilerin kim olduğunu iyi bilmemiz gerekir. İhale edilen servis araçlarının ve şoförlerinin şirketlerce bilgi verilmeden değiştirilmemesi için servisleri ve sürücülerini okul idareleri günlük takip edecek, herhangi bir aksaklığa meydan vermeyecektir. Uygunluk şartlarını taşımayan araçlarla öğrencilerimizin taşınmasına izin vermeyeceksiniz. Çok kıymetli arkadaşlarım, eğitim bizim için en önemli ve öncelikli meseledir. Bir ülkenin eğitim meselesini çözmesi halinde diğer bütün meselelerini çözeceğine inanıyorum. Çocuklarınız, okullarımızda bizlere emanet ediliyor. Biz çocuklarımızı bir taraftan ilimle, irfanla donatırken diğer taraftan da iyi bir insan iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları için elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz” dedi. Daha sonra muhtarlar ve okul aile birliği üyeleri tarafından sorulan sorulara ilgili yöneticiler tarafından cevaplar verildi. Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, İlçe Jandarma Komutanı Alaettin Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Korkmaz, Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Özlem Kemikkıran, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serpil Çetin, Okul/Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Okul Aile Birliği Başkanları ve Okul Servis Araçları Kooperatif Başkanları katıldı.

Haber / İrem BANÇO