Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Bugün saat 16.00’da düzenlenen açılışa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Dönmez, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, hastane hekim ve sağlık personelleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

“HER HASTAYA ÖZEL TEDAVİ”

Optimed ailesi olarak sundukları sağlık hizmetlerine yeni bir halka eklemenin tatlı gururunu yaşadıklarını belirten Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Karaoğlu, “Hastanemiz bünyesinde Onkoloji Merkezimize bağlı radyoterapi, kemoterapi, nükleer tıp ve PET-CT birimlerimizi resmi açılışını yapmak üzere burada bulunduk. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Onkoloji Merkezimizde kanser tedavisinde multi disipliner yaklaşımlarla her hastaya özel tedavi planları sunmayı, kemoterapi ve radyoterapi birimlerinde de hastaların güvenli ve rahat bir ortamda tedavi görmelerini, nükleer tıp ve PET-CT birimlerinde de kanserin erken tanı ve evredilmesinde son teknolojiyi kullanarak teşhisin hızını ve tedavinin doğruluğunu arttırmayı planlıyoruz” dedi.

 

“KANSER SADECE FİZİKSEL BİR HASTALIK DEĞİL”

Bu önemli yatırımlar sayesinde kanserle mücadelenin her aşamasında hastalara daha güçlü bir destek sağlayacaklarını kaydeden Karaoğlu, “Çünkü kanserin sadece fiziksel bir hastalık olmadığının bilincindeyiz. Psikolojik ve sosyal destek mutlaka gerekiyor” dedi. Sundukları hizmetlerle hem hastaların hem de ailelerinin yanında olacaklarını dile getiren Karaoğlu, “17 yıl önce insan sağlığını her şeyin üstünde tutan kaliteli ve güvenli sağlık hizmetleri sunmayı amaçlayan bir vizyonla çıkılan bu yolda bugün itibariyle çok önemli bir kilometre taşını geçmekteyiz. Artık hastanemizin sadece bir sağlık kurumu olmanın ötesine geçtiği, sağlık alanında bölgemizin öncü ve saygın bir markası haline geldiği tescillenmektedir” diye konuştu.

ÇOK YAKINDA AÇILACAK

Hastanenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen, özveriyle çalışan tüm çalışanlara ve hastane yöneticilerine teşekkür eden Karaoğlu, sağlık hizmetlerindeki sürekli artan talebe cevap verebilmek için çok yakında Kapaklı’da açılacak olan yeni hastanede de daha fazla insana ulaşarak onların hayatına dokunmak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. Açılışa katılan herkese teşekkür eden Karaoğlu, Onkoloji Merkezi’nin bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.

“MODERN TIBBIN TÜM İMKANLARINI HASTALARIMIZ İÇİN KULLANIYORUZ”

Açılışta konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Dönmez de Özel Optimed Hastanesi’nin girişimi ve Sağlık Bakanlığı’nın izniyle açılan bu merkezin hem bölgedeki hastalara daha kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti sunacağını hem de sağlık altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi. Dönmez, “Sağlık çalışanları olarak hastaların en zor zamanlarında yanlarında olmayı görev biliyoruz. Bu bilinçle modern tıbbın tüm imkanlarını hastalarımızın şifa bulması için kullanıyoruz” dedi.

 

“KANSER DÜNYANIN VE ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ”

Sağlık çalışanları olarak birinci hedeflerinin Tekirdağ ve bölgedeki hastaların erken tanı ve tedavilerini gerçekleştirmek, diğer illere sevk ihtiyacı olmadan tamamlayabilmek olduğunu kaydeden Dönmez, bundan sonra da çalışmalarının bu yönde devam edeceğini ifade etti. Kanser vakalarının maalesef dünyanın ve Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de “Bu nedenle, yapılan bu hizmetin çok kıymetli olduğunu biliyorum. Bugün farklı bir duygu içerisindeyim. Hem hekim, hem hemşehriniz hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu gururun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Onkolojinin, vatandaşların başka şehirlere gitmek zorunda olmadığı, uzun yolculuklar yapmak zorunda olmadığı ve erken tanının, erken teşhisin, tedavinin, teknoloji tedavinin, en iyi tedavinin çok kıymetli olduğu bir alan olduğunu kaydeden Yüceer, bu merkezi hastalarına hizmetine açan Optimed Hastanesi’ne teşekkür etti. Yüceer, “Yıllar önce eşim Kamil Yüceer bana bu hastaneyi açacaklarında ‘nasıl yapacağız’ dedi. Ben de bölge için kıymetli bir iş yaptıklarını söyledim. O dönemlerde yoğum bakım şartları yoktu ve birçok insanımız hayatını kaybetti. O dönemde yoğun bakım ünitesinin açılması ve bugün de onkoloji servisinin açılması vatandaşlarımızın sağlığı için çok kıymetlidir” dedi.

 

 

“BU CAMİANIN BİR PARÇASI OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR DUYDUM”

Pandemi döneminde her anlamıyla özel, devlet, kamu hastanelerinin, sağlık çalışanlarının özverisiyle çalıştığınıza bizzat şahit olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Annem babam Covid olduğunda yerine göre ben yanlarına giremediğimde, burada hemşerilerimizin, doktorlarımızın gerçekten canları pahasına, bir an tereddüt etmeden tüm anne babalara ve tüm vatandaşlarımıza çok büyük bir özveriyle hizmet verip, o sorumlulukla mücadele ettiğini görmekten de gurur duyuyorum. Ben de bir hekim olarak bir camianın bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum. Çok vaka dilemiyorum ama gelen her vakanın da şifa bulmasını, erken teşhis olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU ALANDA YAPILAN HER YATIRIMIN YANINDA OLACAĞIZ”

Yüceer, “Sağlık alanındaki yatırımlar çok anlamlı ve kıymetli. Çünkü sağlıklı olmayan bireylerden sağlıklı bir toplum yaratmamız mümkün değil” dedi. Bu anlamda katkı sunan, sağlık alanında yatırım yapan, adım atan, tüm sağlık camiasında çalışanlara teşekkür eden Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak da bu alanda atılan her adımın, yapılan her yatırımın yanında olmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

 

“HAYIRLI OLSUN”

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk de “Özel bir hastanede ilk defa onkoloji bölümü açılıyor. Bu işi kıymetli bulduğum için açılışına katılmak istedim. Burada yaptığınız proje ile kıymetli bir iş başardınız. Sizlere teşekkür ediyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Onkoloji Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Haber / İrem BANÇO