Gözden kaçırmayın

Başkan Gencan Akın, Ulaşım Çalıştayı’na katıldıBaşkan Gencan Akın, Ulaşım Çalıştayı’na katıldı

Bakan Bak'a, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Konçagül, Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti MKYK Üyesi Sibel Betül Birer eşlik etti.Meriç Nehri kıyısında bir tesiste basın mensuplarıyla buluşan Bakan Osman Aşkın Bak, bakanlık olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

TÜRKİYE BULUŞMALARI TOPLANTISINA KATILDI

Değerlendirmelerin ardından 'Türkiye Buluşmaları' toplantına katılan Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada 22 yıllık iktidarı boyunca milletten aldığı bilgileri ve hedefleri hizmete dönüştürdüklerini ifade etti.

 

 

“TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİREN, DÖNÜŞTÜREN BİR PARTİ”

Seçimlerden sonra AK Parti’nin, kendi teşkilatlarıyla beraber bir yenilenme süreci içerisinde olmak üzere Türkiye Buluşmaları kapsamında tüm Türkiye’de, illerde, sivil toplum kuruluşlarını, gençleri, kadınları, şehitleri, gazileri, dernekleri ve esnafları ziyaret ederek onlarla buluştuğunu söyleyen Bak, “Bugün de Edirne’de bunu gerçekleştireceğiz. Her zaman halkımızla, milletimizle birlikteyiz. AK Parti'nin en önemli özelliği bu. Milletin partisi ve milletin içinden gelen, 'muhtar bile olamaz' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşlarıyla kurduğu ve son 22 yıldır Türkiye’yi değiştiren, dönüştüren, hizmetlerle, eserlerle bütünleştiren bir parti” dedi.

“KONGRE SÜREÇLERİ BAŞLATILDI”

Geçen hafta MKYK toplantısında alınan karar çerçevesinde teşkilatların kongre süreçlerinin başlatıldığını söyleyen Bakan Bak, “Bu süreç içerisinde de öncesinde yine milletle buluşma süreci yaşanmaktadır” dedi. AK Parti’nin, her zaman kendini yenileyen, sokağı dinleyen, esnafları ve gençleri dinleyen ve milleti dinleyen bir parti olduğunu kaydeden Bak, bakanlık olarak uyguladıkları çalışmaları da anlattı.

 

“YURT KAPASİTEMİZİ 980 BİNLERE TAŞIDIK”

180 bin olan yurt kapasitesini 980 binlere taşıdıklarını ve burada gençlere barınma imkanı sağladıklarını söyleyen Bak, “Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor. Hizmetlerimizi arttırıyoruz. Büyük bir barınma gücüne sahip Kredi Yurtlar Kurumu'nu yönetiyoruz. Yerleştirme süreci böyle devam ediyor. Malumunuz, Kredi Yurtlar Kurumu 6 Şubat depremlerinde ve ondan sonraki pek çok afette ve sel baskınında yurtlarımız milletimizin hizmetinde oldu. Yaklaşık 1, 5 milyon vatandaşımız bu deprem sırasında yurtlarımızda kaldı. Hem vatandaşlarımızı orada misafir edip, devletin güvenli tesislerinde onları misafir ettik. Bu süreçte de çok önemli bir rol oynadı yurtlarımız” diye konuştu.

“700'E YAKIN YARI OLİMPİK HAVUZ YAPILDI”

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içinden gelmesi nedeniyle de çok şanslı olduklarını kaydeden Bak, “Gençlerle olan diyalog nedeniyle de çok şanslıyız. Binlerce tesis yapıldı. Halı sahalardan tutun, tenis kortlarına, basketbol sahalarına, voleybol sahalarına, kapalı spor salonlarına, yüzme havuzlarına, stadyumlara kadar tesisler yapıldı. Her tarafta bu tesislerin eserleri gözüküyor. Bir yandan da bu tesisleri yapmaya devam ediyoruz. Ülke genelinde 700'e yakın yarı olimpik havuz yapıldı. 200 havuzun da inşaatı devam ediyor. Tabii yine envantere baktığınız zaman 700'ün üzerinde yarı olimpik havuz yapılmış. İnşaatı devam eden yaklaşık 200 tane var. Bin tane yüzme havuzu inşa edilmiş ve edilmeye devam ediliyor” dedi.

 

“TÜRKİYE İLE İTALYA BERABER ORGANİZE EDECEK”

Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi kapsamında yaklaşık 11 milyon çocuğa yüzme öğrettiklerini söyleyen Bakan Bak, “Onları okullardan alıyoruz, yüzme havuzlarına götürüyoruz, yüzme öğretiyoruz. Ailelerden çok büyük bir teveccüh var. Çocuklarını alıp, yaz spor okullarına getiriyorlar. Kış spor okullarında da yüzme ve diğer branşlardaki faaliyetlerle milletimizin ve gençlerimizin hizmetindeyiz. Avrupa'da en büyük modern tesislere sahip olan bir ülkeyiz. Biliyorsunuz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye ile İtalya beraber organize edecek” dedi.

“BAŞARI DÜNYA ÇAPINDA”

Bu organizasyonu almalarının en önemli nedenlerinden bir tanesinin de spor altyapısının çok güçlü olması olduğunu dile getiren Bak, “Sporda gerçekten yaptığımız yatırımlar, ortaya konulan başarı, dünya çapında” ifadesini kullandı. Bakan Bak, Olimpik ve Para Olimpik milli takımların olimpiyat oyunlarındaki başarılarına da değindi.

 

 

“İNANILMAZ BİR PERFORMANS GÖSTERDİ”

Olimpik takımımızın 3 gümüş, 5 bronz madalya olmak üzere 8 madalya, Paralimpik takımımızın da 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya olmak üzere 28 madalya aldığını söyleyen Bakan Bak, “Gerçekten Paralimpik Takımımız inanılmaz bir performans gösterdi, başarı gösterdi. Tabii bunun sebebi şöyle değerlendirebiliriz. Engellilere, engelli vatandaşlarımıza en büyük hizmeti yapan AK Parti iktidarı. Daha önceleri evlerde çocuklarını saklayan ailelerden şimdi sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve partimizin politikaları çerçevesinde engelli vatandaşlarımıza büyük destek veren bir iktidardır, AK Parti. Bunun sonucunda aileler çocuklarını spora yönlendirdi. Onları federasyonlarımız vasıtasıyla, spor kulüplerimiz vasıtasıyla spora yönlendirdik. Onların yaşam azimlerini, yaşam mücadelelerini ve yaşamdan keyif almalarını sağlayacak bir iyileştirici gücü olan sporu onlarla buluşturduk. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. Hepsinin yaşamlarında karşılaştıkları hikayeler var. Bu hikayelerin sonucunda elde ettikleri başarılar var. O yüzden engelliler ve aile konusunda, yaşlılar konusunda, onların bakımı konusunda inanılmaz işler yapıldı” dedi.

“SPORUN TOPLUMDAKİ YERİNİ BİLİYORUZ”

Sporun toplumdaki yerini bildiklerini ve spora yaptıkları yatırımların karşılığını aldıklarını söyleyen Bakan Osman Aşkın Bak, “Edirne'de özellikle dezavantajlı bölgelerde yaptığımız yatırımlarla, projelerle çocuklarımızın sporla buluşmasını sağladık. Valilikle yaptığımız proje çerçevesinde onların sporla buluşmasını sağladık. Bu vesileyle turnuvalar gerçekleşiyor. Sonuç şöyle oldu; suç oranları azaldı. Bakıyorsunuz hayata dokunuş, hayatın içerisinde olmak açısından spor, çok çok önemli bir süreç” ifadelerini kullandı.

 

“SPORUN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

O yüzden sporun bu iyileştirici gücünü kullanmaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Bak, “Bağımlılıkla mücadele konusunda da gerçekten Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda mücadele yapıyoruz. Yine bu noktada gençlerimizin kötü alışkanlıklarını uzaklaştırması açısından spor etkin bir rol oynuyor. Sporla bu süreç çok daha başarılı bir şekilde yürütülüyor. Dolayısıyla onların spor vesilesiyle kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak bizim görevimiz. Bu noktada Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın antrenörleri ve kulüplerimize çok büyük iş düşüyor. Amatör spor kulüplerine çok iş düşüyor. Dolayısıyla onlarla beraber çalışmaya, onları desteklemeye devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu noktada kulüplerimizde bu süreçleri etkin bir şekilde yürütüyoruz” dedi.

 

ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Bakan Osman Aşkın Bak, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Meriç Nehri'nde başlayan Balkan Kürek Şampiyonası yarışlarını izledi. Meriç Nehri'nde başlayan şampiyonaya toplamda 8 ülkeden 300 sporcu katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer ile birlikte yarışları izleyen Osman Bak, genç erkekler iki çifte kategorisinde şampiyon olan milli sporcular Baturalp Akdeniz ve Mehmet Yıldız'a ödüllerini verdi.

GAZİLERİ ZİYARET ETTİ

Programının ardından Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret eden Bakan Osman Aşkın Bak, ardından da Saraçlar Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU