Gözden kaçırmayın

Sınav Koleji yöneticileri, gazetecilerle bir araya gelerek okulu tanıttıSınav Koleji yöneticileri, gazetecilerle bir araya gelerek okulu tanıttı

Veliköy’de Çocuk Akademisi’nin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Memiş ve Levent Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, uzun yıllar atıl duran bu binayı yaklaşık 5-6 ay evvel halkımızın kullanımına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Çerkezköy Belediyesi Çocuk Akademisi açılışı dolayısıyla bu mutluluklarının kat be kat arttığını belirtti.

“SABAH SERVİSLER İLE EVLERİNDEN ALIYORUZ”

İlk çocuk akademisini Cumhuriyet Mahallesi’nde açtıklarını anımsatan Başkan Akay, “Bugün burada ikinci Çocuk Akademimizi açıyoruz. Fakat bu Çocuk Etkinlik Merkezimiz yalnız Cumhuriyet ve Veliköy Mahallelerimize hizmet vermiyor. Çerkezköy’ün tüm mahallelerinden Çocuklarımız Çocuk Akademilerimize geliyor. Çocuk Akademilerimize gelen öğrencilerimizin sabah servisler ile evlerinden alınıyor. Çocuklarımızı servislerimiz ile akademilerimize getiriyoruz. Onların burada sabah kahvaltıları, öğle yemekleri ve ikindi kahvaltılarını veriyoruz” dedi.

“400’E YAKIN BAŞVURU ALMIŞTIK”

Tüm bu hizmetleri ücretsiz gerçekleştirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköy Mahallemizdeki Çocuk Akademimizde yaklaşık 60, Cumhuriyet Mahallemizdekinde de yaklaşık 50 öğrencimiz var. 400’e yakın başvuru almıştık. Fakat biz bu başvuruları en ince detayına kadar inceleyerek, en çok ihtiyaç duyan ailelerimizi tespit ettik” diye konuştu.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDEKİ ÇOCUK AKADEMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Temel amaçlarının, kadınların iş hayatına daha fazla katılabilmeleri için onlara bu şekilde imkan sağlamak olduğunu kaydeden Akay, “Çocuklarını bizlere teslim eden kadınlarımız, bu sayede aile ekonomilerine katkı sağlayabilmek için iş hayatına katılabiliyorlar” dedi. Veliköy Mahallesi’nde hizmete açtıkları yeni Çocuk Akademisi’nin Çerkezköy’e ve vatandaşlara hayırlı olmasının temenni eden Akay, Veliköy’deki açılışın ardından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Çocuk Akademisi’ni ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ