Gözden kaçırmayın

Yetenek sınavı sonuçları açıklandıYetenek sınavı sonuçları açıklandı

Programda konuşan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “9 Eylül itibarıyla 130 okulda 57 bin 50 öğrenci ve 3 bin 655 öğretmenimizle yeni eğitim-öğretim yılına başladık. Bu yıl, öğrencilerimizi 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' çerçevesinde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu modelin temel amacı, öğrencilerimizi sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda sanatta, sporda ve kültürel alanda da donanımlı bireyler olarak yetiştirmektir. 'Yetkin ve Erdemli İnsan' hedefine ulaşmak için eğitimde zamanın ruhuna uygun adımlar atıyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN KAYNAĞI”

Eğitimin önemine dikkat çeken Çorlu Kaymakamı Murat Eren de millet olarak en büyük sermayemizin insan kaynağı olduğunu belirtti. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olabilmek için bu kaynağın en verimli şekilde kullanılması gerektiğini kaydeden Kaymakam Eren, “Çocuklarımızı, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatırken, onları aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Eğitim-öğretim yılının başladığı bu dönemde, ülkemizin geleceğini şekillendirecek nesillerin temellerini atıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri anasınıfı öğrencilerine "Hoş Geldin Çiçeği" takdim etti. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden programda öğrencilerin hazırladığı "Kurdele Dansı" ve Tekirdağ yöresi halk oyunları gösterisi de sunuldu.

Haber / Abdullah GÜMÜŞ