Gözden kaçırmayın

Yetenek sınavı sonuçları açıklandıYetenek sınavı sonuçları açıklandı

Törene; Vali Vekili Mustafa Güler, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Tekirdağ Kızılay Şube Başkanı Hamiyet Çizen, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Süleymanpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla ile İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

“BAĞIMSIZLIK VE VAR OLMA MESELESİDİR”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenler olarak bizler de öğrencilerimize kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının; tüm eğitim ailemize, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çağdaş eğitimin gerçeklerinin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma-yazmanın öneminin, kişiye ve topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir hafta olan İlköğretim Haftası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle "İlköğretim meselesi demek, vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir” dedi.

“BİLGİ VE BECERİLERİN TEMELİNİN ATILDIĞI DÖNEMDİR”

İlköğretimin, millî gayelere uygun olarak yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin atıldığı dönem olduğunu vurgulayan Yeniyol, “Bu dönem, temel eğitimlerin verildiği değerli bir zaman dilimidir. Bu değerli zaman diliminde, okul öncesi eğitimden başlayarak ilköğretim çağındaki öğrencilerimizin bedenî, zihnî, ahlaki, manevî, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirilmesi; insan haklarına saygılı, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle öğrencilerimizi donatarak geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün çocuklarımızı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile hayata hazırlamak amacıyla, nitelikli eğitimi sağlamaya yönelik, her çocuğa fırsat ve imkân eşitliği temelinde hizmet sunma misyonuyla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖSTERECEĞİNİZ AZİM, ÇALIŞKANLIK VE KARARLILIK, ÜLKEMİZİN YARINLARINA IŞIK TUTACAKTIR

Öğrencilere de seslenen Yeniyol, “Türkiye Yüzyılı ufku kapsamında hazırlanan; bu yıl her kademenin ilk sınıfında uygulanacak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı" ile sizleri sahip olduğunuz bilgiyi beceriye daha hızlı dönüştürebilen, millî ve manevi değerlerimizle barışık, okuyan, düşünen ve üreten bir nesil olarak sizleri yetiştirmek için gayret edeceğiz. Eğitiminizde göstereceğiniz azim, çalışkanlık ve kararlılık, ülkemizin yarınlarına ışık tutacaktır” dedi.

“EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Velilere seslenen Yeniyol, “Sizlerin desteği, çocuklarımızın eğitim yolculuğunda en büyük güç kaynağıdır. Onların başarılı bir eğitim hayatı geçirmeleri için verdiğiniz emek ve özveri çok değerlidir. Çocuklarınızın okulda geçirdiği zamanı destekleyerek, onlara ilham vererek ve olumlu bir öğrenme ortamı sağlayarak, onların başarılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunarak hep birlikte, onların hayallerini gerçekleştirebilmeleri için el birliğiyle çalışacağız” ifadelerini kullandı. İnsanların ve toplumların şekillenmesinde ve yetiştirilmesinde, daha mutlu ve müreffeh bir geleceğin hazırlanmasında, millî, manevi ve evrensel değerlerin korunmasında, geleceğin aydınlık yüzü çocukların yetişmesinde en büyük payın öğretmenlerin olduğunu kaydeden Yeniyol, “Yeni eğitim ve öğretim yılında da yüreğinizde taşıdığınız sevgi, şefkat, hoşgörü ve özveriyle tüm çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için büyük bir gayret ve çalışma içerisinde olacağınızdan şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın İlköğretim Haftasını kutluyor; 2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılının hepimize sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER TARAFINDAN ŞİİR OKUNDU

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Süleymanpaşa İlkokulu öğrencileri tarafından şiir okundu. Tören, Süleymanpaşa ilçesi Cumhuriyet İlkokulu Halk Oyunları gösterisi ile sona erdi.

Haber / İrem BANÇO