Gözden kaçırmayın

Yetenek sınavı sonuçları açıklandıYetenek sınavı sonuçları açıklandı

Özel ÇOSB MTAL Konferans Salonunda gerçekleştirilen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “ Okul insan hayatında çok önemli bir basamaktır. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan eğitim yuvasıdır. Çağdaş eğitim, toplumsal yaşamımızın biçimlendirilmesinde, geleceğe yönelik adımlarımızın belirlenmesinde ve çağdaşlaşma sürecinin başarıya ulaşmasında vazgeçilmez ögedir. ÇOSB olarak öğrencilerimizi güvenli ve kaliteli bir eğitim ortamında 21.yy. becerileri ile donatarak geleceğe hazırlamak için varız” dedi.  Konuşmasının devamında Atatürk’ün 1 Mayıs 1922’de TBMM’de yaptığı açılış konuşmasına da atıfta bulunan Eyüp Sözdinler, “Atatürk teknik ve mesleki bilgilere verdiği önemli ‘Milletimizin dehasının gelişmesi ve layık olduğu medeniyet seviyesine ulaşması ancak, yüksek bilim ve teknik elemanların yetiştirilmesi ve millî kültürümüzün yüceltilmesiyle mümkündür.’ ifadeleriyle dile getirmiştir. Bizler de Ürettikçe, ülkemizi güçlendirmek ve sanayimizi sürdürülebilir kılmak için hep birlikte çalışacağız.” Dedi.

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENİLERE SESLENDİ

 

Öğrencileri hep birlikte hayata hazırlayacaklarını kaydeden Sözdinler, “Bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır” dedi. Öğretmenlere de seslenen Sözdinler, “ Hedefi en başta iyi insan yetiştirmek olan özünde sevgi, sabır ve fedakârlık isteyen bu ulvî mesleği icra ederken sizlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü yetiştirdiğiniz her fidan koca bir ormanın içinde çınar olup kökleriyle topluma yön verecektir” dedi.

 

ŞİİR OKUNDU

 

Özel ÇOSB MTAL Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu ise, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. Konuşmaların ardından okul İngilizce öğretmenlerinden Çetin Çakan’ın okuduğu ‘Merhaba’ şiiri ve okul Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Kayhan Çelik’in tüm okul öğretmenleri adına yapmış olduğu ilk ders konuşması büyük beğeni topladı. Son olarak Özel ÇOSB MTAL 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı mezunlarından Eylül Günvar konuşmasını yaparak okul dönemi ve mezuniyet sonrası iş hayatıyla ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU