Gözden kaçırmayın

'Temiz Mahallem' projesi Doğu Mahallesi’nde başladı'Temiz Mahallem' projesi Doğu Mahallesi’nde başladı

Kırklareli Pınarhisar İlçemiz Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Heykeli’ne bir kişi tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeline zarar vermeye çalışan şahıs hakkında Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Pınarhisar ilçesi Cumhuriyet Meydanında bulunan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeline; 10 Eylül 2024 Salı günü saat 20.50 sıralarında C.B. isimli şahıs zarar vermeye çalışmıştır. Yapılan ilk incelemede C.B. isimli şahsın psikiyatrik rahatsızlığı olduğu, 2015 yılından bu yana zaman zaman farklı illerdeki hastanelerde yatarak tedavi gördüğü anlaşılmış olup şahıs hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

 

“KİMSENİN SAYGISIZLIK, HADSİZLİK YAPMA HAKKI YOK OLAMAZ DA”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu da Atatürk Heykeline yapılan alçak saldırıyı kınadı. Gündoğdu, “Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birliğimizin ve beraberliğimizin sarsılmaz temeli Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyettir. Her kim ki, her ne şekilde olursa olsun; Yokluk, yoksulluk, mahrumiyet içerisinde sahipsiz bırakılmış bir milletin silkinip kendine gelerek emsalsiz bir istiklal mücadelesi ile tarih yazmasına öncülük etmiş, tam bağımsızlık ülküsü ile Türk milletini zafere ulaştırmış eşsiz bir başkomutana, eşsiz bir kahramana saygısızlık, hadsizlik yapma hakkı yoktur, olamaz da. Buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.

 

“HUKUKİ SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Kırklareli ve Kırklareli halkının yobazların, meczupların provokasyonuna asla gelmediğini gelmeyeceğini kaydeden Gündoğdu, “Alçak saldırıyı gerçekleştiren kişinin cezasını adalet verecektir. Bizlerde hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Kurucumuza ve kurucu değerlerimize yapılan en küçük bir saygısızlığın dahi cezasız kalmaması için mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU