Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor

Dernek yönetimine makbuzlarını ve teşekkür belgelerini teslim eden TDV Edirne Şube Başkanı ve Edirne İl Müftüsü Ercan Aksu, Hz. Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne teşekkür etti.

 

“KUR’AN AHLAKI İLE AHLAKLANAN BİREYLER KAZANDIRMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ”

 

110 öğrencinin hem hafızlıklarını yapmalarına hem de manevi gelişimlerine olanak sağlayacak olan Hafızlık Kur’an Kursu’nun şehirde çok önemli vazifeler üstleneceğini ifade eden Müftü Aksu, “İnsan olgusunu oluşturan en önemli değer ahlaktır. Ahlakın korunduğu, kollandığı ve bireyler nezdinde hayata yansıtıldığı bir durumda ancak insan vicdani değerler ile kendine, çevresine ve içinde yaşadığı topluma faydalı olabilir. Hafızlık Kur’an Kurslarımızın da üstlendiği görev tam olarak budur. Öğrencilerimizin yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ezberlemelerinde rol oynamakla birlikte, toplumuzun her kesimine Kur’an ahlakı ile ahlaklanan bireyler kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

 

HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

 

Kur’an Kursu inşaatının şu ana kadar hayırseverlerin destekleriyle çok hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini kaydeden Aksu, “Bu ay içinde Allah’tan bir mani olmazsa son katın betonunu döküp akabinde çatıya geçmeyi planlıyoruz. Böylelikle kaba inşaatımızı tamamlayarak ince işçiliğe geçmiş olacağız. Öyle inanıyoruz ki bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan hayırseverlerimizin değerli destekleriyle en kısa sürede Hafızlık Kur’an Kursumuzun açılışını da görmüş olacağız” ifadelerinde bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ