Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Malkara'da meydana gelen olayda S.Y. isimli 2 yaşındaki bir bebek, darp edildiği iddiasıyla Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından beyin kanaması şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek beyin ameliyatına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Entübe edilen bebeğin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri’nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Polis yeleği giydirilip polis şapkası takan anne, yoğun güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 5 kişiden anne Bakiye Yeniçeri, çocuğunu ihmal suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

2 ÇOCUK DA TUTUKLANDI

Gece saatlerinde emniyette işlemleri tamamlanan S.Y.'nin bırakıldığı komşularının çocukları olan 13 ve 14 yaşlarında 2 çocuk da çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Gözaltındaki 2 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

2 yaşındaki bebeğe yapılan şiddet Malkaralı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Çok sayıda vatandaş adliyeye gelerek duruma tepki gösterirken, zaman zaman vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında arbede de yaşandı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da bölgeye gelerek polis ekiplerinden bilgi aldı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Malkara’da meydana gelen olayla ilgili Tekirdağ Valiliği’nden de açıklama geldi. Açıklamada “Tekirdağ ilimiz Malkara ilçesinde gerçekleştiği iddia olunan ve sosyal medyada yer alan ‘mağdur çocuğa cinsel istismar’ konusu ile ilgili aile üyeleri ve komşulardan oluşan toplam 5 kişi gözaltına alınmış bunlardan birisi tutuklanmıştır. Diğer dört şüpheli ise gözaltına alınmıştır. Mağdurenin tedavisi hastanede devam etmektedir. Soruşturma Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle sürdürülmektedir” denildi.

Haber / Şaban KARDEŞ