Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Çerkezköy’de de parti binasında basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Nurcan Karaca, okullarda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin çaldığını belirterek “Ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değil” dedi.

“9 BAKAN, 18 SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI”

22 yıllık AK Parti iktidarında eğitim sisteminin bilerek ve isteyerek siyasallaştırıldığını, iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirildiğini savunarak “Bu süreçte, var olan sorunlar çözülmek yerine, yenileri eklenmiştir. 22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değişmiş, Bakanların ortalama ömrü iki buçuk yıl olmuştur. Her gelen bakan bir önceki sistemi eleştirmiş, yerle bir etmiş ve kendi ortaya attığı fikirleri apar topar uygulamaya koymuştur. 9 bakan toplamda irili ufaklı 18 sistem değişikliği yapmış, lise ve üniversite sınavları defalarca değiştirilmiştir. Hiçbir değişiklik etkisini değerlendirmeye yetecek kadar bile uygulamada kalamamıştır. Çocuklarımızın geleceği AK Parti’nin ve bakanlarının elinde oyuncak edildi” dedi.

“İŞLEMİN İPTALİ VE YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEBİYLE DAVA AÇTIK”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde de değinen Karaca, “İhtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci katılımcı ve şeffaf yürütülmemiş, kaynakçası, bilimsel dayanakları ve yazarları belli olmayan, tüm uzmanların karşı çıkmasına rağmen onaylanan bu modele karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin vakti ve emeği AK Parti’nin siyasi hırsları nedeniyle daha fazla ziyan edilmeden bir an önce eski programlara dönülmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİN MESLEĞİNİ DÜZENLEYECEK NİTELİKTE DEĞİL”

Öğretmenlerin bir yandan AK Parti iktidarının eğitimde yarattığı tahribatla mücadele etmeye çalışırken, bir yandan da kendi haklarına yapılan bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Karaca, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin de öğretmenlik mesleğini düzenleyecek nitelikte olmadığını, yalnızca atama bekleyen öğretmenleri elemek için hazırlandığını savundu.

“OKULLARIMIZDA BİR ÖĞÜN YEMEK VERECEK BÜTÇEYİ DAHİ AYIRMADI”

Okullarda öğretmen ihtiyacının devam ettiğini, okullara temizlik ve güvenlik görevi atamasının yapılmadığını söyleyen Karaca, “22 yıllık AK Parti iktidarı çocuklarımıza okullarımızda bir öğün yemek verecek bütçeyi dahi ayırmadı. Devleti yönetenler öncelikle kendi konfor alanlarından fedakarlık yapmalı ve çocuklarımızın hakkı olan öğle yemeği için bütçe ayarlamalıdır” ifadelerine yer verdi. Özel okul ücretlerine yapılan fahiş zamlarla ve kitap, yemek, servis, kıyafet, etüt gibi ekstra ücretlerle ailelerin özel okulların ücretlerini de karşılayamayacakları bir noktaya geldiğini dile getiren Karaca, mesleki ve teknik eğitime de değinerek, “AK Parti iktidarında mesleki ve teknik eğitimin itibarı da giderek zedelenmiş, eğitimin niteliği düşürülmüş, bu okullar öğrenciler tarafından tercih edilmez hale gelmiştir. Mesleki ve teknik eğitim kurumları sosyoekonomik olarak dezavantajlı kesimlerden gelen, akademik başarısı düşük öğrencilerin kayıt yaptırıldığı okullar haline gelmiştir” dedi. AK Parti iktidarında İmam-Hatip okullarının sayısının da da plansız ve programsız bir şekilde artırıldığını, eğitim sistemi içerisinde kapladığı alanın genişletildiğini kaydeden Karaca, köy okullarının kapatılması, okullar arasındaki nitelik farkının artması gibi sebeplerden dolayı milyonlarca öğrencinin okula ulaşmak için her gün saatlerini yollarda geçirmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU