Gözden kaçırmayın

Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı 

2024-2025 Eğitim–Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama programı, Vali Birol Ekici ile birlikte, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Cemalettin Akyüz, İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Kamu Kurum Müdürleri,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

“HAYIRLI OLSUN”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Belediye Başkanı Derya Bulut ve Vali Birol Ekici açılış konuşmalarını yaptı. Programda konuşan Vali Ekici, “2024-2025 Eğitim Öğretim yılının milletimize, şehrimize, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yıl Milli Eğitim'de iki konu çalışıldı ve öne çıkıyor. Bir defa Milli Eğitim Müdürümüzün de söylediği gibi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamaya geçiliyor. Bununla birlikte yıllardır söylediğimiz eğitim öğretimin içeriğin basitleştirilmesi, hafifletilmesi konusunda yeni bir uygulama başlatılıyor. Öğrencilerimizi ezberden uzaklaştıracak, pratiğe dayalı ve istihdam edilmelerini sağlayacak bir eğitim öğretim modeline geliyor. Bu çok gerekli. 20. yüzyılda çocuklarımızın dünya ile rekabet edebilir eğitim öğretim görebilmesi, eğitim öğretimin güncel tutulması ve çağdaş hale getirilmesiyle mümkün oluyor. İkinci konu ise; bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından mesleki ve teknik eğitim politikası kabul edildi. Bununla da çocuklarımızın istihdam edilmelerini garanti altına alıyoruz” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ORDUSUYUZ”

Bu yıl  Kırklareli’nde 52 bin 360 öğrenci ve 4 bin 71 öğretmen, Türkiye'de ise 20 milyon öğrenci 1 milyon 200 bin öğretmenin olduğunu kaydeden Ekici, “Çok büyük bir eğitim öğretim ordusuyuz.

Çocuklarımız teknolojiye çok kolay ulaşıyorlar. Bu eğitim öğretimde dünyanın pek çok ülkesinden önde geldiğimizi gösteriyor. Bu başarıda öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyor. Yeni nesil sizlerin eseri olacak. Yeni nesil Türkiye'yi daha ileri taşıyacak. Türkiye Yüzyılının gereklerini yerine getirerek; sanatta, sporda, bilimde üstün başarılar getirecek öğrencilerimizi öğretmenlerimiz yetiştirecek” ifadelerini kullandı.

OKULLARI ZİYARET ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından, halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Vali Birol Ekici, Belediye Başkanı Derya Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı. Vali Birol Ekici, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası açılış programı kapsamında Kırklareli’nde yapımı tamamlanarak yeni ve modern binalarında eğitim öğrenime başlanan İstiklal Ortaokulu ile 100. Yıl İlkokulunu, Kofçaz’da Şehit Anıl Yalap İlkokulu ve Lüleburgaz’da Kepirtepe Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Haber / Erdal AYDIN