Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi yeni eğitim öğretim dönemi açılışı, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi ile Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından öğrencilerin sınıflarında yerlerini aldı.

 

“166 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK”

Belediye Başkanı Vahap Akay, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda da 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz destek kurslarının devam ettiğini belirterek “Bu yıl kentimizde ikamet eden 8. sınıf öğrencilerimize yönelik 6 farklı branşta (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ve Rehberlik) ücretsiz destek kursları veriyoruz. 7. sınıfı bitiren ve Kurum Kabul Sınavı’nda başarılı olan öğrencilerimizin sınav sonuçları ve ailelerinin ekonomik durumlarının ortalaması alınarak belirlenen öğrenciler hafta sonu itibari ile Halk Akademimizde eğitim almaya başladılar. İlk 3 yılında Halk Akademimizin elde ettiği başarılar neticesinde kapasitemizi arttırmaya karar verdik. Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde bu yıl 86 öğrencimiz, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizde de 80 öğrencimiz eğitim görecek” dedi.

 

“ÜCRETSİZ ULAŞIM VE YEMEK DESTEĞİ SAĞLANIYOR”

Yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Akay, “Yeni dönemde Halk Akademisi’nde öğrencilerimiz toplam 8 derslikte 6 farklı branşta destek kurslarından faydalanacak. Öğrencilerimize ücretsiz kaynak yayın, çanta ve kurum içi üniforma desteği de yapacağız. Ücretsiz ulaşım desteğimizin de verildiği Halk Akademimizde öğrencilerimize 1 öğün tabldot yemek de verilecek” ifadelerini kullandı.

 

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

Alanında uzman eğitmenlerden kurs alacak olan öğrencilerin, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi içerisinde ücretsiz rehberlik ve danışmanlık seminerleri hizmetlerinden de faydalanacağını kaydeden Akay, “Öğrencilerimiz için ücretsiz kültür gezileri düzenlenecek. Yıl boyunca çocuklarımız çeşitli sosyal ve sanatsal aktivitelerle öğrenirken eğlenecekler” dedi.

Haber / İrem BANÇO